UZMAR ACİL MÜDAHALE HİZMETİNDE 5 YILI GERİDE BIRAKTI

UZMAR Aliağa Nemrut Koyu'nda 20 yılı aşkın bir süredir yetkili kılavuzluk ve römorkörcülük teşkilatı olarak görev yapıyor.

UZMAR, 2010 yılından bu yana bölgedeki kıyı tesisleri adına 6 ayda bir düzenlediği acil müdahale tatbikatları ile acil durumlarda petrol kirliliğine hazırlıklı olma ve gerektiğinde müdahale bakımından kapasite ve kabiliyetleri sürekli geliştiriyor.

20 yılı aşkın bir süredir icra ettikleri asıl uzmanlık faaliyetleri olan kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri yanında acil müdahale hizmetinde de 5 yılı geride bırakan UZMAR, 9 Haziran Salı günü Nemrut Koyu’ndaki 6 kıyı tesisinin katılımıyla 2015 yılı yaz dönemi ortak acil müdahale tatbikatını gerçekleştirdi.

Birbirine komşu kıyı tesisleri arasında, UZMAR liderlik ve koordinasyonunda bu şekilde düzenlenen ortak tatbikatlar ile sadece denizde petrol kirliliğine değil bölgede gerçekleşebilecek her türlü acil durum bakımından birlikte organize olma ve koordineli hareket edebilme yeteneğinin sürekli geliştirildiği bir kez daha görüldü.

NEMPORT, BATIÇİM, EGEÇELİK, İDÇ, MİLANGAZ ve PETKİM liman tesislerinin aktif katılımlarıyla ve UZMAR koordinatörlüğünde icra edilen tatbikatta, Nemrut koyu içerisinde gemilerin çatışması sonucu oluşan petrol kirliliği senaryosuna göre planlanan müdahale operasyonları geniş bir alanda icra edildi.

Yeni yatırımlarla, petrol ve diğer tehlikeli maddeler taşıyan tanker trafiğinin gittikçe arttığı Aliağa Nemrut Koyu bölgesinde UZMAR tarafından gerçekleştirilen acil müdahale istasyonu yatırımları ve bölgedeki kıyı tesisleri ile birlikte oluşturulan acil durumlara karşı hazırlıklı olma bakımından mükemmel seviye ilgili kamu otoriteleri ve sosyal paydaşlar tarafından takdirle karşılanmakta, bölge halkına güven veriyor.

Editör: TE Bilişim