Avustralyalı Atlas ve Aurox Utah Point limanında işbirliğine gidecek

22 Şubat tarihinde, Avustralyalı demir cevheri üreticileri Atlas Iron Limited ve Aurox Resources Limited, halen yapımı Port Hedland Liman İdaresi (PHPA) tarafından sürmekte olan Utah Point liman tesislerinde Aurox'a ayrılan liman kapasitesinin tahsisiyle ilgili olarak işbirliği anlaşması yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Söz konusu liman işbirliği anlaşması, Atlas ve Aurox'un Utah Point limanındaki liman kapasite tahsislerinin en yüksek düzeyde ve maliyet verimi yüksek şekilde kullanılmasını temin edecek.

İşbirliği anlaşmasına göre, Atlas Aurox'a %0 faizle 13,86 milyon $ kredi sağlayacak. Aurox bu kaynağı, PHPA ile yaptığı anlaşma uyarınca faaliyet bedeli olarak 31 Mart 2010 tarihine kadar PHPA'ya ödeyecek. Kredi 12 ay vadeli olacak.

Bu kredi karşılığında Aurox, Atlas'a, 1 Mart 2012 yılından itibaren kullanılabilecek olan kendi liman haklarının (bağlama yeri, gemi yükleme, stok kapasitesi) kullanılmayan kısmını ya da fazlasını kullanma hakkı garanti edecek.

Atlas ve Aurox, Utah Point liman tesislerindeki ortak faaliyetlerinin verimliliğini artırmak üzere beraber çalışacak. Bu çalışmalar dahilinde, malzeme elleçleme ekipmanının kurulumu ve verimlilik kazanımları sonucunda elde edilecek olan ek kapasitenin eşit olarak paylaşılması için Aurox tarafından yapılacak olan altyapı düzenlemeleri de bulunmaktadır.

2015 yılında Aurox, 6 milyon mt olan yıllık stok ve ihracat kapasitesini 10 milyon mt'a çıkarma hakkına kavuşacak. Utah Point Berth'in yıllık kapasitesi 2 milyon mt'dan fazla artırıldığında, Aurox'un 10 milyon mt olan kapasitesi de 12 milyon mt'a çıkarılacak. Bu ek kapasite Aurox'un kullanımına verildiğinde, şirket bu kapasiteyi yarı yarıya Atlas'la paylaşacak.

 

Editör: TE Bilişim