Gemiadamlarının sık sık yaşadığı sorunları görüşmek ve nezaket ziyaretinde bulunmak amacıyla Genel Mali Sekreter Sinan Günaydın ile Şehirhatları Şubesi İdari Sekreteri Hüseyin Sarayoğlu’ndan oluşan Türkiye Denizciler Sendikası heyeti,  Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz'ı ziyaret etti.

Sendikadan DenizHaber'e yapılan ziyaretle ilgili  açıklamada, "19 Eylül günü gerçekleştirilen ziyarette gemiadamlarımızın önemli bir sorunun çözümünü sağladık." denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Gemiadamları Yönetmeliği’nin “Sınırlı Kaptan” ve “Sınırlı Baş Makinist” yeterliliğine sahip gemiadamlarının bir üst ehliyet sınavına girmek için önünde bulunan kaptanlık ve baş makinistlik yapma zorunluluğu sendikamızın müsteşarlık nezninde 2 yıldır sürdürdüğü yoğun çabaları ve çalışmalarımız sonucu kaldırılmış bulunuyor.

19 Eylül günü Denizcilik Müsteşarlığı’na yapılan ziyaret ile bu sorunun aşılması hususunda son adım atılmış oldu.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz İşletmeleri Genel Müdürü Sayın Özkan Poyraz'ın ve Deniz İşletmeleri Personel Daire Başkanı Cem Erdem'in büyük desteği ile atılan bu adım sonrasında kendisine  denizcilik camiasına yaptığı katkılar nedeniyle sendikamız tarafından hazırlanan teşekkür plaketi de verildi. Plaketi sendikamız adına Genel Mali Sekreterimiz Sinan Günaydın takdim etti.

Bu müjdeli haberi DenizHaber aracılığıyla da değerli üyelerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz."

 

Editör: TE Bilişim