Ünlü İtalyan milyardere hapis cezası

Bodrum’daki ünlü Billionaire Club’ın da sahibi olan İtalyan milyarder Flavio Briatore, vergi kaçakçılığından 1 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Formula 1’in eski takım patronlarından ve Billionaire ile Porto Cervo gibi dünya çapında ünlü eğlence mekanlarının da sahibi olan İtalyan işadamı Flavio Briatore’ye, yargı kanadından kötü haber geldi. 64 yaşındaki işadamı, 30 milyon Euro değerinde, 62 metre uzunluğundaki Force Blue isimli yatını, “Autumn Sailing Limited” adlı şirket aracılığıyla kiralama ve yakıt tüketimine ilişkin işlemler sırasında vergi kaçırmakla suçlanıyordu. Briatore’nin bu yolla 3 buçuk milyon Euro vergi kaçırdığı tespit edilmişti. Dün buna ilişkin kararını açıklayan Genova’daki mahkeme, savcılığın 4 yıl talep etmesine karşın, Briatore’nin 1 yıl 11 ay hapsine hükmetti. Briatore ile birlikte yargılanan 4 şirket yetkilisi de çeşitli cezalara çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, Force Blue’ya el konulmasına karar verdi. İtalyan milyarderin avukatı, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

BODRUM’A DEMİR ATMIŞTI

Açılan dava nedeniyle İtalyan Finans Polisi, 2010 yılında Force Blue’ya, içinde işadamının manken eşi Elisabetta Gregoraci ve oğlu ile 20 kadar mürettebatın olduğu sırada el koymuştu. Briatore, bir süre sonra adli makamlara yüklü bir miktar para ödeyerek yatını geri almıştı. Briatore, geçtiğimiz günlerde eşi Gregoraci ile çocukları Falco ve Hortensia ile birlikte tatilini geçirdiği söz konusu yatını, Bodrum’a demirlemişti.

Editör: TE Bilişim