Splash247 isimli haber sitesinde yer alan habere göre Alman enerji firması Uniper, sürdürülebilir karbon-nötr bir deniz yakıtı olarak yeşil metanol geliştirmek üzere deniz taşımacılığı hizmetleri sağlayıcısı Liberty Pier Maritime Projects ve mühendislik firması Ship Design & Consultto ile ortaklık kurdu.

Uniper, metanolü hem Avrupa kıyı taşımacılığı hem de uluslararası deniz taşımacılığı için dekarbonizasyonlaşma yolunda mantıklı bir çözüm olarak gördüğünü açıkladı. 

Yeşil Metanol İşbirliği (GMC) oluşturuldu!

Üç firma, Avrupa'da metanol tedarik etmek için gerekli altyapı ve lojistik çerçevesini geliştirmek ve ilgili taşımacılık gereksinimlerini belirleyecek olan Yeşil Metanol İşbirliği (GMC) adında açık bir işbirliği platformu oluşturdu.

Avrupa kıyı taşımacılığıyla başlayacak!

GMC'nin orta vadeli hedeflerinden biri, metanol yakıtı ile çalışabilen gemiler inşa etmek olarak belirlendi. Proje başlangıçta 5.300 ve 8.300 ton yük kapasiteli gemiler ve konteyner feeder gemileri kullanarak Avrupa kıyı taşımacılığına odaklanacaktır. Projeye dahil olan şirketler, işbirliklerinde tamamen dijitalleştirilmiş şeffaf bir yaklaşım benimseyeceklerini taahhüt etti.

Uniper COO'su David Bryson; “Denizcilik endüstrisi için yakıt olarak metanol kullanmak ve tedarik etmek, sektörü karbondan arındırma çabalarımız çerçevesinde mantıklı bir adımdır. Liberty Pier ve SDC ile piyasada denizcilik yakıtı olarak kullanılmak üzere yeşil metanol oluşturmak için bizimle işbirliği yapmak isteyen iki deneyimli ortak kazanmış olduk.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim