UND’de sular durulmuyor. 3 gün önce Çetin Nuhoğlu’nun “UND, Ro-Ro’dan çıkıyor” açıklamasının ardından bugün de Başkan Tamer Dinçşahin görevi bıraktığını açıkladı.

Yeni bir seçime henüz aylar olmasına karşın, ‘sektör birleşiyor’ artık sorunlar bitti diye iyimserlik rüzgarları eserken Türk nakliyecilik sektörü şoke eden bir kararla sarsıldı. Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, biraz önce istifasını açıkladı.

Başkan Dinçşahin ile birlikte Başkan Yardımcıları Hakan Keleş, Bahattin Karakuş ve Halit Özyurt; Genel Sekreter Hakan Yılmaz, Sayman Ali Çiçekli de görevlerinden ayrılma kararı aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, Mersin’deki İkinci Başkan ve dördüncü başkan yardımcısının da istifa edeceklerini söylediğini fakat, karar ellerine ulaşmadığı için onlar adına bir açıklama yapamayacağını bildirdi.

İstifa kararını, UND Deniz’in Ro-Ro’dan çıkmasını açıklayacağı basın toplantısının sonuna kadar gizleyen Dinçşahin, oldukça hüzünlü olduğu gözlenen konuşmasına, haczin geldiği günü kastederek, “O akşam 10 yıl birden yaşlandım” diye başladı.

Dinçşahin, şöyle devam etti:

“Haksız bir uygulama da olsa, bu olay UND’nin imajına zarar verdi. Bu durum yıllarını derneğe vakfetmiş yönetim kurulumuzun da içine sindiremediği bir şekilde gerçekleşti. Çok doğru ve çok yararlı işler yaptık. Özellikle RODER ile birleşmeyi çok önemli bir başarı olarak görüyoruz. Ancak, her başarılı işin ardından başarısızlıklar da olabiliyor. Başarısızlıklar karşısında işin sorumlusu yönetimdir. Biz de böyle kabul ediyoruz. Kendi vicdanımızla da, yönetim kurulu da böyle düşünüyor. Bu nedenle tüm UND Deniz içindeki yönetim kurulundaki arkadaşlar istifalarını verdiler. UND Başkan, Başkan Yardımcıları,  Genel Sekreter ve sayman üye istifa ediyor. Yeni yönetimin yolunu açmak için bunu yaptık. Bu süreç, martı beklememizi engelledi. Ocak ayı içinde birleşik bir genel kurul yapılması gerekiyor. UND, yeni yönetimi ile yoluna devam edecek.”

Editör: TE Bilişim