İBA Lojistik A.Ş’den İzzet Baysal’ın önderliğinde 09 Ocak 2013 tarihinde “GELİN BİR RORO ŞİRKETİ DE BİZ KURALIM” diye başlatılan oluşum çığ gibi büyüyor. 1 hafta geçmesine rağmen 70′e yakın nakliye firmasının bu oluşumda yer almak istediğini yazılı olarak bildirdiğini ifade eden İzzet Baysal, UN RO-RO’ya alternatif kurulacak olan bu şirketin

•             Trieste > İstanbul

•             İstanbul > Trieste

•             İzmir > Tieste

•             Trieste > İzmir

•             Mersin > Trieste

•             Trieste < Mersin

•             İstanbul > Toulon

•             Toulon > İstanbul

limanları arasında karşılıklı seferler düzenleyeceğini ifade ederek, “Türkiye nakliye sektörü rahatlayacaktır. Gerek Roro ücretleri gerekse haksız rekabetlere karşı sektörümüzü koruyacaktır. Bir savaş olsa TÜRKÜN RORO GEMİSİ diye bir şey yok. Bu hatlarda alınması öngörülen gemi sayısı 10 adet. Her gemi 1,5 sene içinde tüm borcunu ödeyebiliyor. Kurulacak şirket 1,5 sene sonunda ortaklarına kar payı dağıtımına başlayacak. Kurulacak şirket ortaklarının 250 adet olması ve geniş bir tabana yayılması nedeniyle gemilerde doluluk oranlarının 100% ‘ü bulması bekleniyor. Karlı bir proje olup akabinde içinde antrepo, ihracat depo ve tır garajlarının bulunduğu İstanbul Lojistik Köy Projesi olarak yatırıma devam edeceğiz. Şirketin toplu alımlar yaparak Çekici/Dorse/Lastik/Mazot ve Sigorta Poliçelerinden de büyük miktarlarda kar yapması planlanmaktadır. Maliyetine alım gücü ancak bu oluşturulacak şirketle olacaktır. Roromuz yabancıların tekelinde olmayacak TURKO RORO Şirketi taşımacılık sektörümüzde yeni bir dönem başlatacağına Cenab-ı Hak’tan inanıyorum. Zaman geldi ve geçiyor. Çilelerimizin bittiği dönem bu proje ile başlamış olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır, ben inandım bu proje gönül verdim, sizin de benim yanımda yer almanızı can-ı gönülden isterim.

Şu andaki sistemlerle nakliye para kazanmıyor. Yapılacak tek şey maliyetlerimizi düşürmek olacaktır. Bu da RORO şirketimizin bize uygulayacağı gidiş ve geliş ücretinden tutun yıllık getirisine kadar süren bir uzun süreçte uzun vadeli kazançlarla bu sektörde ayakta kalmamız mümkün olacaktır” diye konuştu.

Önemli Not. Şirket ortakları C2/R2/R1 yetki belge sahiplerinden olma koşulu aranmaktadır.

Editör: TE Bilişim