UM Tersanesi’ne alıcı çıkmadı

Başiskele Yeniköy’de bulunan ve Uğur Mengeneci’ye ait olan UM tersanesinde 2009 yılında işten çıkartılan işçilerin açtığı dava sonucunda alacaklarının ödenmemesi üzerine tersanenin satışına karar verilmişti. İki kez satışa çıkan tersaneye yine alıcı çıkmadı.

Başiskele Yeniköy’de bulunan Uğur Mengeneci’ye ait UM Tersanesi dün ikinci kez satışa çıktı. Yaklaşık 85 milyon muhammen bedelle satışa çıkan tersaneye yine alıcı çıkmadı. 2008 krizinin ardından 2009 yılında 200 işçiyi işten çıkartan tersaneye işçilerin açtığı davaları kazanmasına rağmen ödemelerinin yapılmaması üzerine başlayan satışla işçilerin 10 milyona yakın alacağının tahsil edilmesi bekleniyor. Tersanenin 85 milyon muhammen bedelle satılması bekleniyor.

117 İŞÇİ DOSYA VERDİ

Kriz gerekçesi ile 200’den fazla işçiyi işten çıkartan UM tersanesi işçilerin alacakları için açtıkları davayı kazanmasına rağmen alacakları ödemedi. Yıllardır süren davada 117 işçinin dosyası üzerinden tersanenin satışına karar verildi. Daha önce Ekim ayında satışa çıkartılan ancak icra memurunun evrakları eksik vermesi nedeniyle satışı iptal olmuştu. Dün Kocaeli Adliyesi’nin yemekhanesinde gerçekleşen satışa katılan olmadı.

VERGİ BORÇLARI TAHSİL EDİLECEK

4 dosya üzerinde 19 Ocak’ta, kalan 4 dosya üzerinden ise 23 Ocak’ta satış ihaleleri yapılacak olan tersanenin satışı bu ihalelerde gerçekleşmemesi üzerine ikinci satış ihalesi bir dosya üzerinden 13 Şubat’a, 4 dosya üzerinden 16 Şubat’a, kalan 4 dosya üzerinden ise 19 Şubat’a ihale yapılacak. UM tersanesinin satışı halinden 117 işçinin yaklaşık 10 milyon alacakları tahsil edilecek. Tersanenin satışı ile birlikte devlete olan prim ve vergi borçları da tahsil edilebilecek.

Editör: TE Bilişim