Ulusoy Çeşme Limanı'nda yeni koronavirüs vakası

İlk vakanın 19 Mart'ta tespit edilmesinin ve 45 kişinin karantinaya alınmasının ardından İzmir'deki Ulusoy Çeşme Limanı’nda görevli gümrük memuru O.K.'da da koronavirüs tespit edildi.

Ulusoy Denizcilik Grubu'nun işlettiği Çeşme Limanı'ndan haftanın üç günü İtalya'nın Trieste Limanı'na RO-RO gemisi seferleri gerçekleştiriliyor.

Sözcü'nün haberine göre, limanda gemilere yüklenen dorselerin gözetim ve trafiğinde görevli bir gümrük memuru daha hastalandı. TIR şoförleri ile sürekli temas eden 55 yaşındaki gümrük memuru O.K. gece rahatsızlanarak Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüksek ateş şikayeti ile hastaneye gelen memurun COVID-19 testi pozitif çıktı. Karantina altına alınan memurun kalp hastası olduğu belirtildi.

Limanda ilk vaka 19 Mart'ta ortaya çıkmış ve 45 kişi karantinaya alınmıştı. O.K.'ya, 45 kişi arasında yer almasına rağmen test yapılmadığı ortaya çıktı. İtalya’nın Trieste Limanı’na düzenli olarak RO-RO gemisi seferleri gerçekleştirilen Ulusoy Çeşme Limanı’nda korona salgınına karşı koruyucu tedbirlerin yetersiz olduğu öğrenildi.

Aynı limanda görevli 32 yaşındaki bir gümrük memuru da COVID-19'a yakalanarak 19 Mart'ta hastaneye kaldırılmış, üç haftalık tedavinin ardından taburcu edilmişti. Bu vakanın ardından limanda görevli 45 kişi evlerinde gözetim altında kalmıştı. Hastalanan kadın gümrük memuru ile temas ettiği öğrenilen 45 kişiye, evlerinde gözetim altında tutuldukları süre boyunca COVID-19 testi yapılmadığı ortaya çıktı. Karantinaya alınan O.K. o 45 kişiden biriydi.

Yetkililer, bugüne kadar Ulusoy Çeşme Limanı ile bağlantılı olarak kaç kişinin koronavirüse yakalandığı hakkında resmi bir açıklama yapmazken, Sağlık Bakanlığı İstanbul'dan sonra salgının en çok görüldüğü ikinci ilin İzmir olduğunu bildirmişti.

Kaynak: (THM) - Turizm Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim