Ulusoy-7 Gemisi Trieste Limanı'nda Mahsur Kaldı

21 Mayıs'ta İtalya'nın Trieste Limanı'na yanaşan Türk bayraklı Ulusoy-7 adlı ro-ro gemisi, limandaki işçilerin grevinden dolayı, tahliye ve yükleme işlemi yapamadığından Trieste Limanı'nda mahsur kaldı 

Ulusoy Denizcilik'ten yapılan açıklamada grev sebebiyle geminin tahliye ve yükleme işlemlerini gerçekleştiremediği belirtildi. Yapılan açıklamada liman yönetimi ve işçileri arasındaki yapılan görüşmeler henüz sonuç vermediği ifade edildi.

Konuyla ilgili uluslararası nakliye şirketlerini ve müşterilerini bilgilendiren Ulusoy Denizcilik, görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve grevin sona ermesinin ardından geminin tahliye ve yükleme işlemlerini yapılacağını kaydetti.

20 Mayıs’ta başlayan grev, alınan bilgilere göre yarın saat saat 08:00’e kadar sürecek. Türkiye ile İtalya arasındaki Ro-Ro seferlerini sekteye uğratan grev, Ro-Ro gemilerinin limana yanaşıp, boşaltma yapamamasına ve ithalatta da 600’den fazla aracımızın Trieste’de beklemesine sebep oldu. Dün akşam bitmesi öngörülen ancak Perşembe gününe dek devam edecek grev sebebiyle UN Ro-Ro’dan alınan bilgiye göre; 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü Trieste seferi yapılamayacak, 26 Mayıs 2011 Perşembe günü yapılacak seferin kalkışına ise grevin bitişi ve varış limanının durumuna göre karar verilecek.

Diğer taraftan, UND’nin girişimleri neticesinde kara güzergâhından dönmek isteyen taşımacılarımızın ilgili transit geçiş belgesi talepleri Ulaştırma Bakanlığı’nca değerlendirilecek. Bunun için taşımacılarımızın “Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğüne” bir dilekçe ile başvurarak, dönüş yapacak çekici ve römork plakalarını belirtmeleri ve izin almaları gerekmekte.

Editör: TE Bilişim