Mısır'a ulaşan konvoya milletvekilleri de katılıyor

Suriye’nin Lazkiye limanından yola çıkan ve Filistin’e Özgürlük Konvoyu’nda bulunan araçları taşıyan Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisi Mısır’ın Ariş limanına ulaştı. Suriye’de kalan yolcularda bugün uçaklarla Ariş’e geçecekler. Türkiye’den 5 milletvekili de bugün Mısır’a giderek konvoya katılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu Mısır’a ulaştı.  Suriye’nin Lazkiye limanından Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisiyle taşınan araçlar Mısır’ın Ariş limanına vardı. Lazkiye limanında kalan yolcular ise kiralanan uçak ile bugün Ariş’e gidecekler. Yolcu sayısı fazla olduğu için kiralanan uçak, 3 sefer yaparak yolcuları Ariş’e ulaştıracak. Bütün yolcuların Ariş’e ulaşmasının ardından gemi ile gelen araçlara binilerek 1 saat uzaklıktaki Refah kentine geçilecek. Konvoy’un yarın akşamüzeri Gazze’ye girmesi bekleniyor. Konvoy Gazze’de yalnızca 24 saat kalabilecek. Bu süre zarfında konvoydaki araçlar ve  araçlar içerisinde bulunan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve Gazze halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için getirilen yardım malzemeleri yetkililere teslim edilecek. 24 saatin ardından konvoyla gelen yolcular Mısır’a geçecek ve herkes buradan kendi ülkesine geri dönecek.

Konvoya Türk milletvekilleri de dahil olacak

Mısır’a ulaşan Filistin’e Özgürlük konvoyu’na katılmak üzere bu akşam 5 milletvekili de uçakla Mısır’a gidecek. AK Parti milletvekilleri Hüsün Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Seracettin Karayağız, Hasan Murat Mercan bugün Mısır’a giderek konvoya dahil olacaklar. Milletvekilleri daha sonra konvoyla beraber Gazze’ye girecekler.

Mısır’a ulaşan Filistin’e Özgürlük konvoyu İstanbul’dan itibaren deniz ve havayolu hariç şu ana kadar tam olarak 4600 km yol kat etti.

 

Editör: TE Bilişim