Konvoyun bir kısmı Suriye'den ayrıldı

Gazze halkına destek olmak üzere İngiltere'den yola çıkan ve Mısır'ın izin vermemesi üzerine Suriye üzerinden Gazze'ye ulaşmaya çalışan, ''Filistin'e Yol Açık'' konvoyunun bir kısmı Lazkiye Limanı'ndan yola çıktı.
 

Türkiye'den gelen ''Ulusoy 6'' ro-ro gemisi ile konvoyda bulunan yaklaşık 200 araç ve 12 kişi Mısır'ın El Ariş Limanı'na doğru yola çıktı. Geminin 18 saatlik bir yolculuğun ardından Mısır'a ulaşması bekleniyor.

Konvoyda yer alan kişiler Suriyeli özel bir havayolu şirketinden kiralanan uçakla Mısır'a taşınacak. Pazar öğleden sonra veya Pazartesi sabahı 3 seferde taşınacak yolculara şu anda İngiltere'de olan ve yarın Suriye'ye dönmesi beklenen İngiliz Parlamenter George Galloway'in de katılması bekleniyor.

Bu arada, edinilen bilgiye göre Suriye Ulaştırma Bakanı Süleyman Yarob Bedr, mevkidaşı Binali Yıldırım'ı arayarak, ''gemi sorununun çözümünde Türkiye'nin gösterdiği çaba için memnuniyetlerini'' bildirdi.

Uçağın 60 bin dolar, geminin ise 150 bin dolara kiralandığı öne sürülürken, ücretlerin Körfez ülkelerinden iş adamları tarafından ödeneceği belirtiliyor.
 

Editör: TE Bilişim