Uluslararası Gemi Yapımı, Makinesi ve Teknolojisi Fuarı Almanya'da Başladı

Almanya'nın Hamburg kentinde gemicilik alanında dünyanın önde gelen fuarlarından olan ve bu yıl 25'incisi düzenlenen "Uluslararası Gemi Yapımı, Makinesi ve Teknolojisi Fuarı" (SMM) kapılarını açtı.

Almanya'nın Hamburg kentinde gemicilik alanında dünyanın önde gelen fuarlarından olan ve bu yıl 25'incisi düzenlenen "Uluslararası Gemi Yapımı, Makinesi ve Teknolojisi Fuarı" (SMM) kapılarını açtı. Türkiye fuara ilk kez milli katılım gösteriyor.

Yaklaşık 90 bin metrekare üzerinde 12 holde düzenlenen fuara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 62 ülkeden yaklaşık 2 bin 100 şirket katılıyor.

Şimdiye kadar bireysel olarak fuara katılan Türk firmaları bu yıl fuarda ilk kez "milli bir katılım"la yer alıyor.

Milli katılım çerçevesinde Türkiye'den 18 ihracatçı firma ürünlerini sergiliyor. Sektörde dünyanın önde gelen firmaları ile iş fırsatları oluşturmak isteyen Türk şirketleri, fuarda çeşitli bağlantılar da kuruyor.

Fuara katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapılar Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, fuara katılan Türk şirketlerini ziyaret etti.

Deniz, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu sektörün alt yapısı ve potansiyellerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Türkiye "Türkiye yatırımcılar için güvenilir bir ülke, partner olunması gereken bir ülke. Bu fuarda Türkiye geçmiş yıllara göre daha geniş katılımla temsil ediliyor" dedi.
Editör: TE Bilişim