ULUSLARARASI SEMPOZYUMA SAYILI GÜNLER KALDI


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 10-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Sempozyumu’na sayılı günler kaldı.
Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan bu sempozyumla, sektördeki gelişmeler ile bu alandaki bilgi birikimi ve tecrübelerin paylaşılması amaçlanıyor.


Gemi Trafik Hizmetleri alanında standartları ve tavsiyeleri belirleyen “Uluslararası Fener ve Seyir Yardımcıları Otoriteleri Birliği-IALA” tarafından her dört yılda bir düzenlenen ve bu yıl 12.’si ülkemizde gerçekleşecek olan “Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumu, gemi trafik hizmetlerinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm denizcilik sektörü paydaşları, alan uzmanları, yöneticiler ve planlayıcılar ile gemi trafik hizmetleri bağlısı konulara ilgi duyanları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek etkinlikte ayrıca, bu sektörde üretim yapan teknoloji firmalarının yer aldığı bir fuar da yer alacak.Sempozyumla ilgili daha detaylı bilgi için www.vts2012istanbul.info adresini ziyaret edebilirsiniz.

IALA VTS Komitesi de İstanbul'da Toplanıyor..

Ayrıca sempozyum öncesi 3-7 Eylül tarihleri arasında yine KKEGM  ev sahipliğinde, Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde “35. IALA VTS Komite Toplantısı” gerçekleştirilecek.

Bu toplantıda, Gemi Trafik Hizmetleriyle ilgili her türlü konu masaya yatırılarak sorunlar için çözüm önerileri aranacak.

Editör: TE Bilişim