ULUSLARARASI KIYI VE DENİZ TEMİZLİĞİ GÜNÜ KUTLANIYOR

Deniz ve kıyıların kirlenmesini önlemek, mevcut kirliliğin temizlenmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği eğitimlerle denizleri yaşatma çabasında olan DenizTemiz TURMEPA, kamu yararına olan faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, her yıl “Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü” gerçekleştiriliyor. “Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü” bu yıl, Urla Belediyesi’nin ev sahipliğinde DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde kutlanacaktır.

Deniz ve çevre temizliğinin öneminin vurgulandığı etkinlik kapsamında, önce Özel Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından müzik gösterisi sunulacak, müteakiben DenizTemiz Derneği koordinesinde, Ege Üniversitesi Urla Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi (Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu)”nde görevli dalgıçların katılımıyla deniz dibi temizliği yapılacak, eş zamanlı olarak öğrencilerin ve gönüllülerin katılımı ile de kıyı temizliği gerçekleştirilecektir.

 Tarih 20 Eylül 2014 Cumartesi

Saat 11.00 Yer Urla İskele Mevki (E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesi önü)

ULUSLARARASI KIYI VE DENİZ TEMİZLİĞİ GÜNÜ FAALİYET PROGRAMI

20 Eylül 2014 Cumartesi/Urla

 PROGRAM

1 11.00 – 12.00 Açılış konuşmaları Etkinliğe katılan öğrenciler tarafından şiir ve şarkı gösterilerinin icra edilmesi.

2 12.00 – 13.30 Urla İskelesi kıyı şeridinde (Liman içinde Ege Üniversitesi Suürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesi önünde) kıyı ve deniz dibi temizliğinin yapılması.

Editör: TE Bilişim