Uluslararası denizcilik camiasının kadın liderleri 8 Mart’ta İstanbul Boğazı’nda!

Uluslararası denizcilik camiasının kadın liderleri 8 Mart’ta İstanbul Boğazı’nda! 8 Mart'ta Yakamoz & SheFarers Platformu “Kadınlar Denizde” etkinliği küresel denizcilik camiasında alanında lider, başarılı ve ilham verici kadın kaptan ve mühendisleri ağırlıyor.

Uluslararası arenada ilkleri başaran, Hindistan, Danimarka, Norveç ve Mısır ülkelerinden 4 farklı kadın konuşmacıyı içerecek olan etkinlik, 8 Mart Pazar günü M/F İNCİSU teknesinde İstanbul Boğazı’nda seyir halindeyken kahvaltı ve networking ile başlayacak. Daha sonra uluslararası konuşmacıların panel oturumları sonrası “SeaThon Beyin Fırtınası” ve ardından denizcilik sektörünün tüm alanlarından kadın denizcilerin karşılaştığı sorunları, eksiklikleri ve çözümleri ele alacak 6 farklı konuda serbest kürsüde katılımcılar fikirlerini ve çözüm önerilerini paylaşacak.

Uluslararası konuşmacılar şu şekilde:

• Kapt. Jaquelyn Burton, Kongsberg Köprüüstü Otomasyon Sistemleri Teknik Müdürü, Norveç

• Kapt. Helle Andsbjerg, Kaptan, Denizcilik Liderliği Mentoru, Danimarka • Müh. Nadin Said, Mısır'ın İlk Gemi Makine ve Açık Deniz Mühendisi

• Saleha Shaikh, Hindistan Denizcilik Birliği Kadın Kanadı Başkanı

En önemli kısmının “Beyin Fırtınası” olacağı etkinlikte tüm katılımcılar söz sahibi olacabilecek. Sonuç bildirgesinin ise denizcilik sektöründe söz sahibi ulusal ve uluslararası denizcilik otoritelerine rapor olarak sunulması hedefleniyor. “SeaThon Beyin Fırtınası” etkinliği konuları ve ekip liderleri ise şu şekilde olacak:

1. Denizde yaşam: Gemide çalışırken annelik, sosyal haklar, kadın sağlığı: Av. Bilun Elmacıoğlu (Elmacıoğlu Hukuk), Dilruba Duygu Söylemez (Fleet Ship Management)

2. Kotalı veya kotasız? Denizcilikte cinsiyet eşitliği münazarası: Tugba Bekmezci (Miklagard Ship Management S.A), Belma Bulut (Kocaeli Üniversitesi) 3. Kadın stajyerler : Cemre Erkal İlbay (Oldendorff Carriers), Görkem Elmalıpınar (Zenith Gemi İşletmeciliği)

4. Cinsiyet eşitliği savunucuları: Kadınları destekleyen erkekler: Yiğit Çiçek (Young Shipping Professionals), Kapt. Ulunay Terzi (COFCO International), Murat Bakal (Rana Shipping, Marmara Üniversitesi)

5. Denizcilik sektöründe kadın girişimciliği: Dr. Nihan Şenbursa (Ordu Üniversitesi), Kapt. Onur Doğan Alpdoğan (Marine Surveyor)

6. Kadın denizciler için mentörlük, kariyer rotası ve istihdam olanakları: Kapt. Aylin Çoşkun (COFCO International), Burcu Meşelik (Cocket Marine Oil)

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) tarafından 2016’dan bu yana her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl SheFarers Platformu “Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu” ile “Kadınlar Denizde” mottosu altında denizde kutlamaya hazırlanıyor.

Etkinlik teknesi saat 09:15 itibariyle Beşiktaş ve Üsküdar sahilinden misafir alımı yapacak.

Detaylı bilgiler @she.farers ve @yakamozsempozyumu Instagram sayfalarından takip edilebilir.

Editör: TE Bilişim