DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE “ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE SERBESTLEŞTİRME, REKABET VE REKABET HUKUKU” SEMPOZYUMU

“Ulaştırma Sektöründe Serbestleştirme, Rekabet ve Rekabet Hukuku Sempozyumu” 14-15 Ekim 2011 Cuma ve Cumartesi günleri Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“Ulaştırma Sektöründe Serbestleştirme, Rekabet ve Rekabet Hukuku Sempozyumu” 14-15 Ekim 2011 Cuma ve Cumartesi günleri Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda Ulaştırma Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Rekabet Kurumu ve ulaştırma sektörünün önde gelen temsilcileri ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ve Rekabet Kurumu ile birlikte düzenlediği “Ulaştırma Sektöründe Serbestleştirme, Rekabet ve Rekabet Hukuku Sempozyumu” 14 Ekim 2011 günü 09:00-17:00 saatleri arasında, 15 Ekim 2011 Cumartesi günü 09:00-12:00 saatleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenecek.

Sempozyumun amacı, ulaştırma sektörünün Türkiye’deki durumuna yönelik rekabete ilişkin tespitlerde bulunmak, ulaştırma sektöründeki serbestleştirme ve rekabet konularını hizmet sağlayanlar tarafından değerlendirmek ve bunların sonucunda Türkiye’de ulaştırma sektörünün geleceğini tartışarak bu yönde stratejiler önermektir. İlgili oturumlarda akademik bildirilerin de sunumlarının yapılacağı sempozyumda, ulaştırma sektöründeki rekabet ve serbestleştirme konularına yönelik değerlendirmeler de gerçekleştirilecektir.

Açılış konuşmalarını Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın gerçekleştireceği sempozyum, dört ana oturum ile bir kapanış oturumundan oluşacak.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Berat Gürzumar’ın oturum başkanlığını yapacağı “Kara Ulaştırması ve Karayolları” başlıklı birinci oturum, karayolları ve kara ulaştırması alanındaki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek. Birinci oturumun konuşmacıları, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, Rekabet Uzmanı Recep Gündüz, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna ve Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürü Erol Altun’dur.

T.C. Ulaştırma Bakanlık Müşaviri Dr. Barış Tozar’ın oturum başkanlığını yapacağı “Sivil Havacılık” başlıklı ikinci oturum, sivil havacılık alanındaki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek. İkinci oturumun konuşmacıları, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Avrupa Komisyonu’ndan Mario Marinello, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Genel Müdürü Sertaç Haybat, TAV Hava Limanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, Rekabet Kurumu 4. Daire Başkan Vekili Orçun Senyücel ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı’dır.


Konferansın üçüncü oturumu demiryolları alanındaki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek. Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı H. Erkan Yardımcı’nın oturum başkanlığını gerçekleştireceği “Demiryolları” başlıklı üçüncü oturumun konuşmacıları, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz ve Avrupa Komisyonu’ndan Oliver Stehmann ile Canan Karamanoğlu’dur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Güldem Cerit’in oturum başkanlığını yapacağı “Denizcilik ve Gemi İnşa Sanayi” başlıklı dördüncü oturumda, denizcilik ve gemi inşa sanayi alanındaki rekabet ve serbestleştirme konuları değerli katılımcıların katkılarıyla tartışılacaktır. Dördüncü oturumun konuşmacıları, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Başkanı Kaan Gürgenç, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Yunanistan Aegean University Shipping, Trade & Transport Bölümü’nden Prof. Dr. Thanos Pallis ile ortak bildiri sahipleri Gönenç Gürkaynak, Öznur İnanılır, Tuna Tanık’dır.


Türkiye’deki ulaştırma sektörünün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve kamu kurumlarının yanı sıra, yabancı katılımcıların da ulaştırma ve rekabet alanındaki gelişmeleri paylaşacakları “Ulaştırma Sektöründe Serbestleştirme, Rekabet ve Rekabet Hukuku” sempozyumunun, Türkiye’nin ulaştırma sektöründeki rekabet ve serbestleştirme uygulamalarına yönelik önemli katkılar sağlayacağı ve bu anlamda ulaştırma sektörünün rekabet ve serbestleştirme alanındaki durumunun belirlenmesi ve buna yönelik stratejilerin oluşturulmasında önemli sonuçlar sağlayacağı ve gerek ulaştırma hizmeti verenler ve gerekse de bu hizmeti alanlar için önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Editör: TE Bilişim