İpragaz'ın, dünyaca ünlü Dalyan Kanalları'nda turist gezi teknelerinin sintine ve yakıt atıkları ile meydana gelen kirliliğe çözüm için geliştirdiği İpragaz'ın çevre dostu Lpg'li teknesi "Blue Boat", Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nün de onayından geçti.

Lpg Marinegas ile Blue Boat'a dönüşüm için teknelerinde değişiklik yapacaklara gerekli izinin verilmesini bildiren yazı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nden İzmir ve Göcek Liman Başkanlıkları'na gönderildi. Genel Müdür Yaşar Duran Aytaş imzası ile gönderilen yazı özetle şu şekilde:

"Ülkemizdeki doğal çevre ve yaşayan canlılar açısından korunması gereken yerlerden biri olan ve yapısı ile uluslararası öneme sahip turizm beldesi Dalyan Havzası'nda, çalışan yolcu tekneleri, çevresel olumsuzlukları azaltabilmek maksadı ile ilgili talimat kapsamına alınmıştır.

Dalyan Havzası'nda çalışan yolcu motorlarının ikincil yakıt olarak Lpg kullanmak üzere motorunda değişiklik yapılması ve ilgili talimatta belirlenen şartların sağlamaları halinde kayıtlarının yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim".

İpragaz'ın "Blue Boat" olarak adlandırılan çevre dostu teknesi Muğla Valiliği İdari Kurul Başkanlığı 26.İdare Kurulu Toplantısı'nda test edilmiş, kanalda tur atan yetkililer sonucu büyük bir başarı olarak değerlendirmişti.

Daha önce güneş enerjili, pilli ve elektrikli teknelerin denendiği kanalda İpragaz'ın "Blue Boat" teknesi ile yapılan turdan sonra bir açıklama yapan Muğla Vali Yardımcısı A.Kamil Başar, "ilk deneyimlerimiz oldukça güzel." açıklamasını yapmıştı.

Editör: TE Bilişim