Ulaştırma Bakanı Yıldırım Edirne'de

ULASTIRMA BAKANI BINALI YILDIRIM, HELIKOPTERLE EDIRNE'YE GELDI. (FOTO: ANADOLU AJANSI - SALIH BARAN)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Peter Mutafchiev, Edirne'de bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundular.

Bakan Yıldırım ve Bulgar meslektaşı Mutafchiev Edirne Valiliğinde bir araya geldi. İki bakan ve beraberindeki heyetler, yaklaşık 45 dakika basına kapalı görüştü.

Görüşmenin ardından bilgi veren Bakan Yıldırım, Türkiye ve Bulgaristan arasında artan ticaretin, ulaşımda modernizasyonu beraberinde getirdiğini bildirdi.

Yıldırım, Peter Mutafchiev ile ulaştırma alanında pek çok konu hakkında görüş alışverişi yaptığını belirterek, şunları kaydetti: ''Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün artarak devam ediyor. Ticaretin büyümesi, ulaşımın da büyümesi anlamına geliyor. Bu büyüme göstergeleri sonucunda Bulgar meslektaşımla Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır kapılarının modernizasyonu, artan uluslararası araç trafiğinde yaşanan sorunların asgariye indirilmesi ve taşımacılık konusunda yapılacak iyileştirmeler hususunda görüşmeler yaptık. Türkiye'de olduğu gibi Bulgaristan'da da hem demir yolu, hem de kara yolu çalışmalarının olduğu haberini almak bizleri ziyadesiyle mutlu etti.''

Bulgaristan'ın Avrupa Birliği sürecindeki tecrübelerinden yararlandıklarını kaydeden Yıldırım, ''Bulgaristan'ın Avrupa Birliği üyeliği sürecindeki tecrübelerini bizimle paylaşması ve ulaşım alanında olsun, diğer alanlarda olsun 'nasıl standartları yakalarız' konusunda bize yardımcı olmaları, bizi sevindiriyor. Sınırda buluşmayı gelenek haline getirdik. Bulgar mevkidaşımla daha önce de sınır kentlerinde buluştuk. Çünkü sorunların yaşandığı yerler birebir sınırlar oluyor'' diye konuştu.

Bulgar Bakan Peter Mutafchiev, iki ülke arasında ulaştırmada yaşanabilecek sorunları en aza indirmek amacıyla Bakan Yıldırım ile temaslarda bulunduklarını söyledi.

Mutafchiev, şöyle konuştu: ''Yıldırım'ın yeniden Ulaştırma Bakanı olması beni sevindirdi. Çünkü biz Binali Yıldırım ile iki iyi dostuz. Biz iki arkadaş, iki ülke için tam gaz çalışacağız. Yıldırım'a, başlanan Trakya ve Maritze otobanları hakkında bilgiler verdim. Bu otobanlar en kısa zamanda bitirilecek. Türk tarafına da Edirne-İstanbul otobanının modernizasyonu için öneride bulunduk. Yaklaşan yaz mevsimi dolasıyla sınır kapısındaki artacak geçişlerde sorun yaşanmaması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.''

Kaynak: UBAK Fotoğraflar: AA

Editör: TE Bilişim