Ulaşımda ‘Ramazan Bayramı’ Önlemleri

Bayram tatilini hafta sonu ile birliştirerek bu süreyi İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin cuma gününden yola çıkmaları beklendiğinden yollarda tüm bakım ve onarım çalışmaları durduruldu. Deniz taşımacılığında da feribot, deniz otobüsü ve vapur takviyeleri yapıldı.

İstanbul’dan Anadolu kentlerine cuma günü öğleden sonra başlaması beklenen trafik yoğunlu için, İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli’de şimdiden alarm verildi. Daha önceki bayramlarda görülen yoğunluk bilindiğinden, TEM yolu ve D-100 karayolu ile İzmit- Yalova arasındaki E-130 karayolunda tüm bakım onarım çalışmaları bugünden durduruldu.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, TEM ve D-100 karayolundan İstanbul’dan İzmit’e doğru cuma günü akşam saatlerinde ciddi bir yoğunluk beklendiğini belirterek şunları söyledi: “Trafik akışının özellikle cuma günü öğleden sonra başlamasını bekliyoruz. Cumartesi akşama kadar aynı yoğunluğun devam eder. Her yıl olduğu gibi bazı tedbirler aldık. Özellikle trafik akışının sorunsuz sağlanması için otoyol üzerinde her 5 kilometrede bir trafik ekibimiz olacak. Trafiğin akışkanlığı, trafiğin uygun devamı sağlayacak tedbirleri alacağız. Vatandaşlarımızdan bu yolculuk sırasında bayram trafiğinde kurallara harfiyen uymalarını istiyoruz. Kural ihlali yapanlara da hiçbir şekilde töleransımız olmayacaktır. Olara da gerekli işlemler yapılacaktır. Aynı önlemleri İzmit kandıra Yolu’nda da alacağız.”dedi 

DENİZ HATLARINA TAKVİYE

Bu arada Cuma günü için başta İDO olmak üzere diğer deniz taşımacılığı şirketleri de birçok hatta deniz otobüsü, vapur ve feribot takviyesi yaptı. İDO’nun en hareketli iskeleleri olan Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında normal günlerde ortalama 10 feribot çalışırken, bugünten itibarın sayı 14′e çıkarıldı. Cuma günü ise 3 yeni tavkiye ile bu hatta 17 feribotun karşılıklı ve bekleme yapmaksızın doldur-boşyalt sistemi ile araç taşıyacağı belirtildi. İDO’nun bunun yanı sıra diğer şehirlererarı hatlara yeni takviye planlamaları yaptığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim