Hopaport kuruluşundan bu tarafa ilk defa limana yeni bir ürün getirtmeyi başardı.

Ukrayna’dan Hopa Liman'ına 2.100 ton Pancar Küspesi geldi.

Karadeniz Limanları içinde hızla kendini geliştirmeyi başaran ve limanda ürün çeşitliliğini artıran Hopa Limanı 2014 son günlerinde Liman tarihinde ilk defa yeni bir ürünü limana getirtmeyi sağladı.M.N. Ereğli isimli gemi ile Ukrayna’dan getirilen 2.100 ton Pancar Küspesi Hopa Limanı'na getirilerek kapalı ambara depolama işlemi tamamlandı.

Hopaport Lojistik Müdürlüğü'nün başarılı bir çalışması sonucu Hopa Limanına getirilen Pancar Küspesi kışın yaşanmaya başlandığı bugünlerde özellikle Ardahan, Kars, Erzurum, Elazığ, Rize ve bölgede büyük çaplı hayvancılık yapan hayvan üreticilerinin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

Pancar Küspesi özellikle büyükbaş hayvanlar için besin değeri çok yüksek ve diğer besleyici ürünlere göre de oldukça ekonomik bir özelliğe sahip. Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İşimiz gereği Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerindeki iş potansiyellerini sürekli araştırma içindeyiz.

Bu ziyaretlerimizde bölgede bulunan büyük ve orta boy hayvan üretici çiftlikleri ile iş yapan işadamlarından böyle bir taleple karşılaşınca bu konuyu müşterilerimiz ile paylaşarak gündeme getirdik. Yapılan girişimler sonucu Hopa Limanı tarihinde ilk defa Pancar Küspesi yükünün Hopa Limanı'na getirilmesini sağladık. Hopa Liman alanı içinde bulunan 1460 metrekarelik geçici depolama kapasiteli kapalı ambarımızı söz konusu firmaya kiraladık. Bu kapalı ambarda Pancar Küspesinin torbalaması tarafımızdan özel bir ekipman ile yapılacak ve müşterimiz tarafından pazara sunulacak. Trabzon’dan Ardahan’a, Erzurum’dan Van’a kadar bölgede bulunan büyük ve küçükbaş hayvancılık yapan üreticilere besin değeri oldukça yüksek olan bu ürünün gönderilmesi de Hopa Limanı üzerinden sağlanacaktır.

Hopaport, yönetim kademesinden tüm çalışanlarına kadar başarıya kenetlenmiş ve sürekli yeni iş potansiyelleri yaratmayı önüne hedef koymuş kurumsal bir firmadır. Biz işimizi ülkemizi, bölgemizi, ilimizi ve ilçemizi düşünerek şevkle yapma gayreti içindeyiz. Önümüzde onlarca hayata geçirmek için uğraştığımız projeler ve her yıl elleçlenen ürün çeşitliliğini artırmayı hedefleyen bir bakış açısı ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Hayati Akbaş HOPA

Editör: TE Bilişim