Umman ve Çin’de yapılan ilk 2 etabın sonunda Umman Takımları; The Wave Muscat 19 puanla birinci, Oman Air ise 16 puanla ikinci durumda.

Avrupa Spor Başkenti İstanbul, 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında, aksiyonu ve adrenalini yoğun “Extreme Sailing Series” yarışına yeniden ev sahipliği yapacak. Yelkenin Formula 1'i olarak tanımlanan uluslararası “Extreme Sailing Series” yarışları, başta yelken sporunu sevenler olmak üzere tüm sporseverlere geçtiğimiz sene olduğu gibi heyecanlı anlar yaşatacak.

İstanbul’un Ahırkapı Sahili’nde düzenlenecek “Extreme Sailing Series” yarışları, sahil şeridine yakın yapılacağı için teknelerin ulaştığı yüksek hızlar, seyirciler tarafından rahatlıkla görülebilecek. Yarışlar, 8 Haziran Cuma günü yapılacak basın toplantısı sonrasında başlayacak.

“Extreme Sailing Series”; hızları saatte 73 kilometre gibi inanılmaz bir hıza çıkabilen, “Extreme 40” adı verilen ve iki gövdeden oluşan teknelerle yapılıyor. Mürettebatın bir gövdeden diğer gövdeye geçmesini sağlayan trambolin benzeri bir materyalle bağlanan katamaran tipi tekneler, hızları ve görünüşleriyle izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. “Extreme Sailing Series”, 6 ülkeden 8 takımın katıldığı, 8 etaplık bir seri olarak düzenleniyor.

“Extreme Sailing Series” yarışlarının bu yıl altıncı sezonu düzenleniyor. Sporseverler bu yılki serinin üçüncü yarışına ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da, organizasyonun iddialı takımları Oman Sail’den The Wave Muscat ile Oman Air’ı da izleme fırsatı bulacak.

“Extreme Sailing Series” yarışlarına 2012 yılında; The Wave Muscat (OMA), Oman Air (OMA), Redbull Sailing Team (AUT), Groupe Edmond de Rothschild (FRA), GAC Pindar (GBR) ZouLou (FRA), SAP Extreme Sailing Team (DEN) ve Alinghi (SUI) takımları katılıyor.

Umman ve Çin’de yapılan ilk 2 etabın sonunda Umman Takımları; The Wave Muscat 19 puanla birinci, Oman Air ise 16 puanla ikinci durumda.

Yelkencilik dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi olan “Extreme Sailing Series”, dünyanın her yerindeki olimpiyat şampiyonları ile Amerikan Kupası yelkencileri gibi bu sporun en önemli isimlerini kendisine çekiyor. “Extreme Sailing Series” yarışlarına, takımların beş kişilik ekipleriyle birlikte altıncı yarışmacı olarak ünlü isimler ve medya mensupları da katılıyor. “Extreme Sailing Series 2012”de katamaran yarışlarının yanı sıra windsurf yarışları da yapılacak.

Extreme Sailing Series Yarış Takvimi:

Etap 1: 28 Şubat - 2 Mart, Muscat, Umman
Etap 2: 17 - 20 Nisan, Qingdao, Çin
Etap 3: 7 - 10 Haziran, İstanbul, Türkiye
Etap 4: 5 - 8 Temmuz, Porto, Portekiz
Etap 5: 30 Ağustos – 2 Eylül, Cardiff, İngiltere
Etap 6: 13 - 16 Eylül, Trapani, İtalya
Etap 7: 18 - 21 Ekim, Nice, Fransa
Etap 8: 29 Kasım - 2 Aralık, Brezilya

Oman Sail Hakkında

Oman Sail, Umman’ın denizcilik mirasını yeniden canlandırıyor. Genç Ummanlılar için hazırlanan yenilikçi eğitim programları ile yeni nesillerin yelkenciliği keşfetmesi ve keyif alması için esin kaynağı yaratmayı amaçlıyor. Oman Sail ayrıca Umman’ın benzersiz bir turistik hedef olarak uluslararası düzeyde tanınması ve yabancı yatırımcılar için cazip hedef haline gelmesine katkıda bulunuyor.

Oman Sail “Extreme 40” Takımları: 

Oman Sail’in 2012 Extreme Sailing Series’de sahne alacak The Wave Muscat ve Oman Air isimli iki takımı var. Her iki teknede de birer Ummanlı mürettebat bulunuyor. Hashim Al Rashidi, The Wave Muscat’ta, Nasser Al Mashari ise Oman Air’de yer alıyor.

The Wave, Muscat Mürettebat Listesi

Leigh McMillan (GBR) – Skipper (Kaptan)
Hashim Al Rashidi (OMA) – Bowman (Pruva Gözcüsü)
Ed Smyth (NZ) – Tactician (Taktisyen)
Pete Greenhalgh (GBR) –Mainsail Trim (Ana Yelken Trimci)
Rachel Williamson (GBR) – Headsail Trim (5th crew) (5. Mürettebat)

Oman Air Mürettebat Listesi 

Morgan Larson (USA) – Skipper (Kaptan)
Nasser Al Mashari (OMA) – Bowman (Pruva Gözcüsü)
Will Howden (GBR) – Tactician (Taktisyen)
Charlie Ogletree (USA) – Mainsail Trim (Ana Yelken Trimci)
Max Bulger (USA) – Headsail Trim (5th crew) (5. Mürettebat)

Editör: TE Bilişim