Gemi Tedarikçilerini tek bir çatı altında toplamak için 2003 yılında kurulan TURSSA 7. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleşti. Aynı zamanda ISSA’ya (International Shipsuppliers & Services Association) üye olan TURSSA’nın önceki başkanı Yorgo Saris bir teşekkür konuşması yaparak görevi Zihni Memişoğlu’na devretti.

TURRSA üyelerininin ve yönetim kurulunda oluşan toplantıda sektörün güncel sorunları ve mali durumu masaya yatırıldı. 7. Olağan Kurulu Divanı’na Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Recep Düzgit başkanlık etti.

Derneğin kurucu başkanı olan Zihni Memişoğlu 8 yılın ardından başkanlık görevini tekrar devralmış oldu. Yaptığı konuşmada; “Organize olmanın önemini ve gücünü derneğimiz kurulduktan sonra hep beraber deneyimledik” diyen Memişoğlu, “Biz hem rekabet edip hem aynı masanın etrafında oturmasını bilen bir aileyiz. Bunun kıymetini bilmeliyiz” dedi. Zihni Memişoğlu derneğin kurulduğu günden bugüne sektör hakkında yayınlanan genelgeleri bir hatırlatarak bu genelgelerin sektörün devlet nezdinde kurumsallaşması açısından tarihi önemde olduğunu belirtti.

Olağan Genel Kurul derneğin önümüzdeki döneme dair starateji planlarının ve gemi tedarik sektörü firmalarının standartize edilmesine dair fikirlerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

TURSSA HAKKINDA

Türkiye Gemi Tedarikçileri Derneği üyelerine destek sağlamak, global ticaret fonksiyonlarının yerine getirilebilmesi, işletme standartlarının tescili ve birlik olmanın güçlü vizyonunu yansıtabilmek amacıyla 2003 yılında Zihni Memişoğlu başkanlığında kurulmuş olup önemli bir misyonun temsilcisi olmuştur.

Kurucu başkanımız Zihni Memişoğlu’nun ısrarlı gayretleriyle, 4 Temmuz 2003 tarihinde Ritz Carlton otelde gerçekleştirilen toplantı sonucu, üyelik kaydımız gerçekleştirilmiş, derneğimiz ve üye firmalarımız uluslararası gemi tedarik zincirinin bir halkası olma fırsatını yakalamıştır. Böylece dünya genelinde yaklaşık 2000 gemi tedarik firmasıyla etkileşim içine girerek yalnız ulusal değil uluslararası arenada da önemli bir konum elde etmiştir. Dünya çapında bütün önemli limanlarda üyeleri bulunan ISSA üyeliği derneğimiz adına önemli bir açılım olmuştur.

2009 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ISSA convention toplantısına ev sahipliği yapan derneğimiz henüz yeni sayılabilecek bir kuruluş olmasına rağmen bu görevi başarıyla tamamlamış, ISSA yöneticileri ve sektörün önde gelen katılımcılarına profesyonel anlayışını ve misafirperverliğini yansıtmıştır. Bu başarının mimarı, derneğimizin kurucusu ve 8 yıl başkanlık görevini başarıyla yürüten Zihni Memişoğlu 2011 yılı itibariyle başkanlık görevini Yorgo Saris’e devretmiş ve derneğimizde yeni bir dönem başlamıştır.

Editör: TE Bilişim