TURMEPA teknesi Bodrum’a geldi

DENİZ ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla Deniz Temiz TURMEPA ve TEMA Vakfı’nın başlattığı “Geleceğimiz Erimesin” projesi kapsamında, ocak ayında Göcek’ten yola çıkan TURMEPA teknesi Bodrum’a geldi.

Güney Ege Bölge Koordinatörü, Gazeteci Can Pulak ve TURMEPA Yarımada Belediyelerden Sorumlu Koordinatörü Filiz Tan tekne personelini karşıladı. Bodrum Limanı’na demirleyen teknenin herkese açık olduğu, öğrencilerin ve ilçe halkının istediği zaman tekne ile ilgili bilgi edinebileceği belirtildi. Pulak, ocaktan bu yana Göcek, Marmaris ve Datça’da yapılan bilgilendirme toplantılarında 30 bin kişiye ulaşıldığını belirterek, TURMEPA yetkililerinin Bodrum’a çok önem verdiğini ve bu nedenle mart sonuna kadar Bodrum ve beldelerinde konaklanacağını belirtti.

15 metre uzunluğundaki tekne ile, deniz kirliliğini önlemek ve halkın bilgilendirilmesi için mücadele verdiklerini belirten Pulak, “Tekneyi merak eden ve çevre için  yapılabilecekleri öğrenmek isteyenler için 25 kişilik bir eğitim kadrosu oluşturuldu” dedi.

Editör: TE Bilişim