15. Kariyer Günleri’nde İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü TURKON Lıne’ı ağırladı.
 
3 Mart 1997 yılında Kaşif Kalkavan Grubu tarafından Türkiye limanları ile Amerika Doğu Sahili, Güney Avrupa ve Kuzey Avrupa limanları arasında düzenli deniz taşımacılığı yapmak amacıyla kurmuş olduğu TURKON Line bugün 19 konteyner gemisinden oluşan filosuyla Türkiye’nin önde gelen konteyner şirketlerinden biridir. Turkon Holding adına konferansa İnsan Kaynakları Müdürü H.Musa CIBIROĞLU ve YDO 1949-50 mezunu Emin CENGİL katıldı.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen konferansta, şirketin insan kaynakları müdürü H.Musa CIBIROĞLU şirket politikası, denizcilik camiasının son durumu, deniz örf adetleri gibi çeşitli konular hakkında merak edilen tüm konulara açıklık getirdi. Konferansta gayet samimi bir üslup kullanan CIBIROĞLU, yıllar önce mezun olduğu okula yeni katılan öğrencilerin TURKON Holding hakkında yetkili ağızdan bilgi sahibi olmasını sağladı.

CIBIROĞLU,. TURKON Holding’in zabit alımındaki politikasını konteyner da daha önce hiç çalışmamış deneyimli bir 1. Zabiti bile çalıştırmadıklarını belirterek açıklayan CIBIROĞLU, uzun stajın öğrencilerin denizcilik kariyerine hangi açıdan yön verdiğini bilgiler eşliğinde aktardı. CIBIROĞLU sözlerine son verdikten sonra YDO 1949-50 mezunu Emin CENGİL kendini tanıtarak konuşmasına başladı ve mezun olduğu okulda bulunmanın verdiği mutluluğu paylaştı.

Konferans, Kariyer Kulübü öğrencilerinin TURKON Holding katılımcılarına verdiği plaket ile son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim