9 Eylül Kariyer Günleri-Turkon Holding

 

 Haftanın açılışı 13 Aralık 2010 Pazartesi sabahı TURKON Holding’in öğrencilere verdiği kokteyl ile başladı. Kokteylde şirket yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler bir araya gelerek sohbet ettiler. TURKON holding adına oturuma Kalite ve Eğitim Uzmanı Seda HASTAL, Güverte Enspektörü Ahmet EFE, Personel Müdürü Musa CIBIROĞLU ve Personel Müdür Yardımcısı Yasin ERGÜL katıldı.

Kaşif  KALKAVAN tarafından 1945 de kurulan şirketin 1997’de TURKON’a dönüştüğü  açıklanarak bünyelerinde 20 gemi bulunduran TURKON’un ayrıca tersane, turizm, tır taşımacılığı, demiryolu ve havacılık sektörlerinde günümüzde söz sahibi olduğu belirtildi. Ayrıca Sedef Tersanesini de bünyelerine aldıklarını belirten şirket yöneticileri kendi gemilerini de inşa ettiklerini belirttiler. Gemi yaş ortalaması 3.5 olan TURKON’un 2011 yılında bünyesine 2 gemi daha katarak filosunu daha dinamikleştireceği belirtildi.

Oturumun akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler hakkında bilgiler verildi, staja çıkacak öğrencilerin seçecekleri gemilerin ilerde büyük ölçüde kariyerlerini yapacakları uzmanlaşacakları alanlar olması gerektiği ve bu yüzden seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmaları gerektiği üzerinde duruldu.

Oturumun ardından TURKON Holding yöneticilerine Dokuz Eylül Üniversitesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından 15. geleneksel kış kariyer günlerine katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

TURKON Holding yöneticileri Dokuz Eylül Üniversitesine her zaman kapılarının açık olduğunu, burada olmaktan son derece mutlu olduklarını ve bir sonraki kariyer günlerinde de bulunmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim