Beyrut-İskenderun seferini yaparken 29 Şubat tarihinde Suriye'nin Lazkiye Limanı yakınlarında karaya oturan Türk gemisi Damla-K'deki 12 Türk mürettebatın, zor şartlarda kurtarılmayı beklediği bildirildi.

Suriye'de yaşanan iç karışıklık, Lazkiye yakınlarında karaya oturan Türk gemisinde bulunan mürettebatı da mağdur etti. Beyrut-İskenderun seferini yaparken karaya oturan Türk bayraklı yük gemisi Damla-K'deki mürettebatın hayati tehlikesinin olduğu iddia edildi.

Gemi personelinin Türkiye'deki yakınlarının attığı cep telefonu mesajlarına göre, mürettebatın esir muamelesi gördüğü, su ve kumanyalarının ise kısıtlı olduğu ifade edildi.

Ayrıca geminin karaya oturduğu kıyı şeridinin askeri alan olması nedeniyle Suriye'nin herhangi bir NATO müdahalesine karşın kıyı şeridine askeri yığınak yaptığı kaydediliyor. Bu nedenle gemide bulunan mürettebatın da güverteye çıkmasına izin verilmediği ve kamaralarda tutulduğu belirtiliyor.

İHA muhabirinin cep telefonu ile ulaştığı ve güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemediği bir gemi personeli, durumlarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini, gemide Suriye askerlerinin bulunduğunu ve güverteye çıkmalarına izin verilmediğini söyledi.

29 Şubat tarihinde, kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenerek karaya oturan gemide 12 Türk mürettebat bulunuyor.

Editör: TE Bilişim