TURKIYE NIN LONDRADAKİ DENIZCİLİK ÖRGÜTLERİ ATILIMLARI

Londradaki Uluslararası Denizcilik Örgutlerindeki ülkemizin etkinliği artarak devam ediyor.  Geçen Haziran ayında IMO hukuk bölümünde çalışan Nihan Ünlü’nün Hukuk Bölümü uluslararası ilişkiler daire başkanlığına atanmasının ardından, Kolaylaştırma Komitesi işlerini takip etmek üzere başvuran adaylar arasından IMO tarafından seçilen Alper Keçeli dün itibariyle görevine başladı.

Alper Keçeli önümüzdeki ay üçüncüsü yapılacak Afrika ülkeleri  lojistik konferansında IMO adına sunum yapmak üzere Tanzanya’ya gidecek.

Çevre dairesinde göreve başlayacak olan Murak Korçak ‘ın ise önümüzdeki ay göreve başlaması bekleniyor.

Sene başında göreve başlayan Hasan Tarcan ise Deniz Emniyet Komitesinde görev yapıyor.

Yine, 2009 yılında IMO ya teknik işbirliği bölüm başkanı olarak katılmış olan Sıtkı Ustaoglu ise Pasifik bölgesinde 40 ülkenin İMO ile teknik işbirliği konularını takip ediyor.

Murak Korçak’ın da göreve başlamasıyla IMO nun tüm teknik bölümlerinde bir Türk personel çalışıyor olmuş olacak.

Ayrıca,  Uluslararası Uydu örgütünde görev yapan Halil Keskin ve Özkan İstanbullu’nun da Teknik uzman olarak görevlerini başarıyla takip ettikleri belirtilmektedir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yakın ve ısrarcı takibi ile  kazanılmış olan kadroların çalıştıkları kuruluşlara katkıları ve edinecekleri deneyim dışında, ülkemize kazanımlarının da orta ve uzun vadede yüksek  olacağı değerlendirilmekte.

 

Editör: TE Bilişim