Türkiye’nin İlk Yat Festivali Marmaris’te Başladı

İlk Yat festivali Orhaniye Martı Marina Yacht Club’da, başladı. Organizasyon kapsamında yelken dünyasında efsane olmuş kişilerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek festivalde yatçılar unutulmaz bir 3 gün geçirecek.

Mavi Bayrak” ödüllü Martı Marina & Yacht Club, Turkcell Platinum sponsorluğunda heyecanlı bir festivale ev sahipliği yapacak. 19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Turkcell Platinum Hisarönü Aegean Yachting Festival’i deniz sevenleri bir araya getirecek.

Martı Marina Yacht Club Genel Müdürü Fatih Dağistanlıoğlu festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Martı Marina & Yacht Club olarak Türkiye’de teknecileri ilk kez bir festival ortamında buluşturacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ege Yat Festivali’yle sadece Türk yelkenciler değil, Ege’de seyreden tüm yelkencilere hoş bir buluşma sunmayı hedefliyoruz. Dragondan Katamaran, yarış teknelerinden motor yatlara, klasik yatlardan mega yatlara birçok farklı kategoride tekne, tekne sahipleri ve deneyimli yelkenciler ile buluşacak. Festival boyunca denizcilik sektörüyle ilişkin marka ve ürünler bir araya gelecek. Festival, bireysel katılımcıların yanı sıra kurumsal olarak adını duyurmak isteyen yelkencilere de açık olacak.

Şirketler, meslek örgütleri ve üniversiteler de dahil denize gönül vermiş yerli ve yabancı tüm deniz severler festivale davetli” dedi. Birinci gün başlayan etkinliklerin ardından ikinci gün “Best of Turkey” kategorisinde İstanbul, İzmir, Bodrum ve Marmaris olmak üzere 4 farklı bölgeden 4 usta yelkenci, ekipleri ile birlikte Hisarönü Körfezi’nde yelken açacaklar. 100’e yakın teknenin katılması beklenen festivalde 3 gün boyunca yerli ve yabancı markalar stantlarıyla yer alacak. Festival bu boyutuyla sektör ve meraklılarının buluşacağı ilk deniz etkinliği olmayı hedefliyor.

FESTİVAL KAPSAMINDA YOĞUN SOSYAL PROGRAM

Festivalin ikinci günü teknesiyle dünya turu yapan ikinci Türk yelkenci Tanıl Tuncel, deniz sevenlerle anılarını ve maceralarını paylaşacak. Tuncel, 1986 ile 1991 yılları arasında dünyayı yelken ile dolaşan 4 Türk’ten biri, Ümit Burnu’nu geçen ilk Türk yelkenci. Dünya seyahatine 22 Aralık 1986’da Kelebek 3 adlı gemisiyle çıkan Tunce, ilk dünya turundan sonra tekrar dünya turuna çıktı. Festival etkinlikleri yine yelkencilik alanının önemli ismi Mustafa Yurtbulmuş’u dünya turuna ekibi ile Martı Marina Yacht Club’dan uğurlayarak devam edecek.

Editör: TE Bilişim