Dirinler Döküm Anonim Şirketi ve Viramar Denizcilik Limited Şirketi işbirliği ile hayat geçirilen proje, 50 milyon dolarlık bir yatırımla yat ve deniz severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Deniz ve yat tutkunlarının farklı zevklerine, hobilerine cevap verebilen Levent Marina-Yat Market, test sürüş imkanı ile satın almak istenilen yatı anında deneme fırsatı sunacak.

Açılıştan önce İzmir Levent Marina'da basın toplantısı düzenleyen Dirin Döküm Anonim Şirketi sahibi Melih Dirin ve Viramar Denizcilik Limited Şirketi sahibi Ahmet Şişman, 'Yat Market' bünyesinde alım satım işlemleri ve finansal çözümler için bankalara ve sigorta şirketlerine kolayca ulaşım hizmeti sağlayacaklarını belirttiği proje ile ilgili şunları söyledi;

"Yat Market 365 gün açık kalacak bir Yat Fuarı olacak. Yatçılık sektörü parlayan bir yıldız dünyanın en iyi markaların sıfır ve ikinci elleri burada olacak.50-55 milyon dolarlık yatırımla insanlar aradıklarını bir anda görecek. İzmir için eski hali çok kötüydü düzelmiş. Biz burada tekne satmak isteyenlerden Bağlama ücreti almıyoruz.

Bütün teknelerin bakımlarını ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Şu an 60 yat kapasite biz 90 yata çıkaracağız. Tüm Türkiye'de tanıtım. Biz Türkiye'nin yat merkeziyiz. Levent Marina olarak 14 -15 tekne ama elimizde 280 tekne var. Daha yeni model tekne de alacağız."

Viramar Denizcilik Limited Şirketi sahibi Ahmet Şişman ise Türkiye'deki 10 yıllık ekonomik istikrar ile birlikte Türkiye'de yatçılık sektörünün çok geliştiğini ifade etti.

Şişman sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye'de mevcut marinalar yetersiz olmaya başladı. Şu an Marina'ya girmek için inanılmaz bir sıra var. Türk iş adamları ekonomi iyi gittiği sürece talep sağlıyor.

Biz bunları görerek buraya geldik. Marina sayılarımız yetersiz.10 senedir yatçılık sektörü büyüyor. Marinacılık projeleri gelişirse buraları yetersiz olacak. Eğer burada güzel projeler yapılırsa gelişecek. Amerika'da bu sistem var fakat 365 gün değil. Bu işin Türkiye'de çok daha farklı yerlere geleceğini görüyoruz. Dünyada hiçbir örneği yok bu projenin. Bu konuda iş birliği yaptığımız için çok önemli olacağız."

EXPO' ya da Katkı Sağlayacak

Şişman, bu projenin Expo 2020 sürecine de büyük yarar ve destek sağlayacağını aktardı. Bir yıl içerisinde 10 bini aşkın yat olacak bulunacağını bildiren Şişman; "Satış sonrası hizmette devam edecek. Sadece tekne görecek beğenecek ve hiçbir şeye karışmayacak. Artık yatçılık gelişti" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim