Türkiye'den Perry Savaş Gemileri İçin Yazılım

Türkiye, Perry (G) sınıfı savaş gemileri için bir yazılım hazırladı. Bu sistemi başarıyla uygulayan Türkiye, şimdi gözünü dışarıya dikti ve bu yazılımı ABD başta olmak üzere altı ülkeye daha satmaya hazırlanmakta...

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), şimdi işleri büyüttü ve gözünü dünya ülkelerinin donanmalarına dikti. ABD’den aldığımız Perry sınıfı gemiler için geliştirilen “Gemi Entegre Savaş Yönetim Sistemi-(GENESİS)” yurtdışına satılacak. ABD donanması bu satışta kilit durumda. Zira Perry sınıfı savaş gemileri ABD’de üretilmiş, yaşlanınca aralarında Türkiye ’nin de yer aldığı ülkelere hibe edilmişti. SSM, bu kapsamda elinde Perry bulunduran Pakistan (1), Polonya (2), Tayvan (8), Mısır (4), Bahreyn (1), İspanya (6) ve ABD (30) ile temasa geçti.

G SINIFI GEMİLER GENESİS

savaş yönetim sistemi, Türk Deniz Kuvvetleri tarafından geliştirildi. Çalışmalara 1999’da başlandı. Deniz kuvvetlerinin açtığı yazılım ihalesini HAVELSAN kazanmıştı. HAVELSAN, kendisine alt yüklenici olarak AYESAŞ- MİLSOFT- VESTEL-YALTES konsorsiyumunu seçmişti. Türkiye’ye hibe edilen Perry demek oluyor ki “G” sınıfı gemilerde başarıyla uygulanan GENESİS sistemi, şimdi bütün dünyaya açılıyor.

Editör: TE Bilişim