Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri’ projesi kapsamında 13’üncü Türkiye Öğrenci Meclisi buluşması Sivas'ta gerçekleştirildi.
13. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Birleşimine 81 il Öğrenci Meclisi başkanı katıldı.

Sivas İl Özel İdare Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, “Bugün burada Türkiye‘nin her tarafından öğrenci arkadaşlarımız var. Hepsinin burada olması, hepsinin Türkiye‘nin bir yerini temsil etmesi ‘biz aynı kilimin desenleriyiz’ ifadesinin bir tezahürüdür. Dolayısıyla bu manzara cennet vatanımızın küçük ölçekli bir fotoğrafıdır. Ülkemiz 100 yıl önce maalesef farklı ülkeler tarafından işgal edilmişti. Bugün ise ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyoruz. Ülkemizin en önemli silahı sizlersiniz. Ülkemizin yüzde 52’si 30 yaşın altında. Bir ülkenin en önemli birikimi, iş gücü, silahı genç nüfusudur. Gençlik hazine demektir. Sizler birer hazinesiniz. Büyük yerler büyük gayretler ister. Sizler ülkemizin gelişmesinde büyük gayretler sarf etmelisiniz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise “Öğrencilerimiz değerli birer maden gibi şu anda işlenme evresindeler ve işlemeleri tamamlandığında paha biçilmez birer değer olacaklardır. Sizler şanslı öğrencilersiniz, her şeye sahip bir nesilsiniz. Birçok imkâna sahipsiniz, istediğiniz bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Bizim böyle bir imkânımız çok fazla yoktu. Bugün demokrasi bilincinin oluşması için kendi meclislerinizde görev yapıyorsunuz, bunlar çok önemli. Bu konu da emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından 81 ilden gelen Öğrenci Meclisi başkanları sırayla kürsüye çıkarak yemin etti. Yeminin ardından meclis başkanlarına mazbataları verildi.Cihan
Kaynak: cha