TÜRKİYE’NİN, MEGA YAT ÜRETİMİ VE İHRACATINDA BAŞARISI ARTIYOR…

*Denizcilik sektörünün önemini keşfeden Türkiye, yat inşa sanayinde de önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.  Önceki yıllarda mega yat yapımında dünya 6.sı olan Türkiye, 2006 yılında yükseldiği üçüncülük ünvanını korumaya devam ediyor. 

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk yat inşacıları tarafından yapımı tamamlanan yatların, dünya ülkeleri tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Türk tersanelerin, mega yat yapımında dünya üçüncüsü olduğunu, burada kalite ve güvenin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Öztürk, “Bugün Türk tekne ve yat inşa endüstrisi, sahip olduğu işgücü sayesinde inşa ettiği tekneleri, yatları piyasaya sunuyor. Türkiye son yıllarda mega yat üretiminde Çin, Venezüella, Meksika ve Brezilya gibi ülkeler tarafından tercih ediliyor. Burada kalite ve güven önemli bir unsur. Kalite ve güven, Türkiye’nin mega yat yapımında dünya üçüncülüğüne yükselmesini sağladı. Bunun yanında fiyatların diğer ülkelere göre ucuz olması da önemli” diye konuştu.

YAT İHRACATI ARTIYOR…

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) nin verilerine göre, gemi ve yat ihracatında geçen yılın ilk 9 ayına göre bu yıl yüzde 695,6 oranında artış olduğuna dikkat çeken Başkan Öztürk, yaşanan gelişmeyi sevindirici bulduklarını söyledi. 

Öztürk, “Geçen yılın Eylül ayında 16 milyon 402 bin dolar olan gemi ve yat ihracatı, 2013 yılı Eylül ayında 130 milyon 500 bin dolara ulaşmış bulunuyor. Bu rakamın giderek artacağına ve Türkiye’nin bu alanda da yıldızının giderek parlayacağına inanıyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim