Türkiye Kruvaziyer Platformu 2. Toplantısı Yapıldı 
 
Türkiyede Kruvaziyer Turizminin gelişmesi, Kruvaziyer limanlarımızın tanıtımı ve Kruvaziyer destinasyonlarında hak ettikleri yeri alması amacıyla kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu 2. Toplantısını 19 Ekim 2012 tarihinde İzmir de gerçekleştirdi.
 
Kruvaziyer Platformu Kurucu üyesi ve yürütme kurulu üyesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Sayın Dr.  Barış TOZAR ın katılım sağladığı ve İZMİR Ticaret Odası Başkanı Sn.Ekrem Demirtaş’ın başkanlığında yapılan 2.toplantıya İzmir Liman Başkanı Güven Duran ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İlişkileri Daire Başkanı Emre Dinçer’in yanı sıra; Serdar Akdoğan,   Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Kuyucuoğlu  Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Muzaffer Ermiş,  Albayrak Trabzon Al-Port Limanı İşletme Müdürü, Can Özgen,  Imeak Denız Tıcaret Odası Izmır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Ali Aktoprak,  Çanakkale Limanı İşletmesi Genel Müdürü, Numan Olcar Mersin Turizm Platformu Başkanı, Erkunt Öner,  Tura Turizm Başkanı, Osman Bilgin, Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri,  Halil Hatipoğlu, Imeak Denız Tıcaret Odası Izmır Şubesi Genel Sekreter’i katılım sağlamışlardır. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem DEMİRTAŞ’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya  3 Temmuz 2012 tarihinde yapılan ilk kruvaziyer platformu toplantısında gündeme getirilen komite ve alt çalışma gruplarının oluşturulması konusu ile başlanmıştır. 

Bahse konu toplantıda sırasıyla, Türkiye Kruvaziyer Platformu’nun logosunun seçimi,  Türkiye Kruvaziyer Platformu’nun daha etkin bir şekilde yurtiçi ve yurtdışında tanıtımına ve görünürlüğüne destek verecek şekilde bir web sayfası oluşturulması,  Kruvaziyer turizminin ülkemizde büyüyen bir sektör olması dolayısı ile, T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda, ülkemizin kruvaziyer turizminde etkin olarak tanıtılması amacı ile fuarlara etkin katılım sağlanması ve tanıtım kampanyasına başlanması hususları tartışılmıştır. 

Çok olumlu ve yapıcı bir havada geçen görüşmeler sonunda Dr. TOZAR İzmir’in En iyi kruvaziyer destinasyonu konusunda birinci seçilmesi ile  haklı bir  gurur yaşadığını, T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kruvaziyer Turizmi konusuna ayrı bir önem verdiğini vurgulamıştır. Bu konuda Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü çatısı altında bir birim kurulduğunu ve ilgili liman başkanlıklarında atanan koordinatörlerle gereken çalışmaların başlatıldığını, yoğun bir gündemle çalışan platformun önemli işlere imza atacağına inancının tam olduğunu ve bakanlık olarak gereken katkıyı sağlayacakları konusunda açıklamada bulunmuştur. 
 
 
 

Editör: TE Bilişim