Türkiye Yelken Federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race Açık Türkiye Şampiyonası 21-24 Haziran tarihleri arasında Burc Beach’te düzenlendi. 5’i bayan toplam 23 sporcunun katıldığı şampiyona çekişmeli yarışlara sahne oldu.

Bayanlar yarışını MAC Team sporcusu Merve Ceylan, erkekler yarışını ise Burn Team’den Salih Alexander Çakır birincilikle tamamladı. Twintip erkekler ödülünü organizasyonun en yaşlı rider’ı ünvanıyla Osman Mehmet Tekinel alırken; 18 yaş altı teşvik ödülü birinciliği de 1996 doğumlu genç sporcu Enç Özen’in oldu.

Burc Beach’in 27 Haziran – 01 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yaptığı Burn Kiteboard World Tour öncesi düzenlenen organizasyonda Course Race Bayan & Erkek, Twintip Erkek ve 18 Yaş Altı Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.
Başarılı sporcular, madalyalarının yanı sıra sponsor firmalardan çeşitli hediyelerin de sahibi oldular.

Ödül töreni sonrasında Burn Team sporcularından Salih Alexander Çakır Burn için hazırladığı özel board’u “Her zaman sponsorlar hediye vermez, sporcularda sponsora hediye vermeli.” diyerek Burn’den Nazlı Çağlayan’a hediye etti.

Windsurf’ü andıran, ancak yelken yerine “kite” adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan “Kiteboard”, dünyada en yeni ve görsel olarak da son yılların en çekici su sporu olmasının yanı sıra en son olimpik olan spor dalıdır. Türkiye Kiteboard Şampiyonası, Türkiye’deki kiteboard sporunun doğduğu ve kiteboard için en uygun sahillerden biri olan Kilyos Gümüşdere’deki Burc Beach’te düzenlendi.

Organizasyon Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Playmaker tarafından düzenlenirken; Burn, Oakley, MAC, Quiksilver, NTV Spor, NTV Spor Radyo, Virgin Radio, Burc Beach, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonda sponsorlukları bulunmuştur.

Türkiye Kiteboard Şampiyonası Sonuçları

18 Yaş Altı Teşvik Ödülleri
1.  Enç Özen (15)
2. Armağan Ersolak (4)
3. Barış Alexander Hewitt (16)
3. Ömer Gökçek (6)

Twintip Erkek Ödülü
Osman Mehmet Tekinel (22)

Course Race Bayanlar Ödülleri
1.  Merve Ceylan (1)
2. Bilge Öztürk (3)
3. Berna Öztürk (8)

Course Race Erkekler Ödülleri
1. Salih Alexander Çakır (13)
2. Taner Aykurt (9)
3. Ejder Ginyol (5)

 

 

Editör: TE Bilişim