Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Katsu:

Türkiye Ekonomisi Krizde Daha da Güçlenebilir 
 
Dünya Bankası'nın, Türkiye'nin de içinde olduğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu, Türkiye'nin, mevcut küresel krizi fırsat bilerek, bazı yapısal reformları gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, bu reformların gerçekleşmesi halinde, çok daha güçlü bir ekonomi haline geleceğini söyledi.

Dünya Bankası-IMF Bahar Dönemi toplantıları çerçevesinde, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Katsu, Türkiye'nin, 2001 yılında yaşanan mali krizden ders alarak mali sektörde ciddi apılanmaya gittiğini, bankalarla ilgili ciddi önlemler alarak yapısal tedbirler uyguladığını, bütün bu yapısal reformların faydasını gördüğünü vurguladı.

Türkiye'nin, mevcut küresel krizi ciddi bir şekilde izlediğini kaydeden Katsu, bu çerçevede, krizin olumsuz etkilerini en az düzeye indirme yolunda gerekli önlemleri aldığı ve bundan sonra da yine gerekli önlemleri almaya devam edeceğini ifade etti.

Katsu, Türkiye'nin, zamanında aldığı önlemler nedeniyle, bankacılık sisteminin sağlam olduğunu ve bugün bölgedeki en güçlü bankacılık sistemlerinden birisi durumuna geldiğine de dikkati çekti.

Editör: TE Bilişim