15/11/2021 tarihinde gerçekleşen imza seremonisine, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan, DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Kabakçı, DEHUKAM Araştırmacısı İzel Varan Samut, Deniz Nakliyat Şube Başkanı Fatih Özpınar, Şehir Hatları Şube Başkanı Tuncay Yeniay, Marmara Bölgesi Şube Başkanı Levent Şenkal ve diğer sendika şube yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

İmza töreninde açılış konuşması yapan Mete, 1967 yılında yürürlüğe giren 854 sayılı Deniz İş Kanunu’nun günümüzdeki denizcilik faaliyetleri için yetersiz kaldığını belirtti. Ayrıca Mete, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan Denizcilik Çalışma Sözleşmesi’ne (MLC 2006) uyumlu yeni bir Deniz İş Kanunu ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacın gözetilerek Sendikanın yeni Deniz İş Kanunu taslak çalışmasını tamamladığını belirterek, yıpranma payı hakkının deniz çalışanlara iade edilmesi konularına vurgu yaptı. Prof. Dr. Mahmut Kabakçı, Sendika tarafından hazırlanan Deniz İş Kanunu taslak çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi.

DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan, gelecekte oluşturacakları taahhütlerine temel teşkil edecek olan bu Protokol ile, TDS ve DEHUKAM arasında, deniz iş hukuku alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik işbirliğinin sağlanmasını, Protokol kapsamında düzenlenecek olan çalıştay ve seminerler ile tarafların ortak faaliyet ve etkinliklerde bulunmayı amaçladıklarını ve son olarak TDS Başkanı ya da Başkanın önereceği bir temsilcinin, DEHUKAM’ın Denizcilik Uzmanlar Kurulu’nun üyesi olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim