Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 18 Mayıs 2009 tarihinde vefat eden genel başkanı Prof.Dr.Türkan Saylan'ın adını taşıyan 138 metre uzunluğundaki gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 18 Mayıs 2009 tarihinde vefat eden genel başkanı Prof.Dr. Türkan Saylan'ın adını taşıyan 138 metre uzunluğundaki gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Armatör Bülent Dandin, "Filomuzdaki birçok gemi tarihten izler taşıyor. Buna merhum Prof. Dr. Türkan Saylan'ın adını da dahil ettik" dedi.

Armatör Bülent Dandin'in sahibi olduğu 'Statü Gemi Kiralama ve Ticeret Limited Şirketi'ne bağlı olan 138 metre uzunluğunda 11 bin 403 grostonluk kuru yük gemisi, İtalya'ya gitmek üzere Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Dandin, 1987 yılında kurduğu şirkete bağlı olarak çalışan 'Mining Star' adlı gemiye 'Türkan Saylan' adını verdiklerini söyledi. Ünlü profesörün adını dünya denizlerinde dolaştırmayı hedeflediklerini belirten Armatör Bülent Dandin, şöyle dedi:

"Yaşamını sosyal sorumluluk projelerine adayan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başta olmak üzere Cüzzamla Savaş Derneği gibi birçok dernek ve vakıf başkanlığı görevini yürütürken vefat eden Türkan hocaya, bir Türk denizcisi olarak vefa borcumu, adını denizlerde yaşatarak ödediğimi düşünüyorum. Filomuzdaki birçok gemi tarihten izler taşıyor. Buna merhum Prof.Dr. Türkan Saylan'ın adını da dahil ettik."

Dandin, filosundaki gemilerden birine Türk donanmasında adaşı bulunan ve Kıbrıs Barış Harekatı sırasında batan Kocatepe'nin adını verdiğini belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda çarpışmalara şahitlik etmiş 'Adatepe', 'Tınaztepe', 'Yeditepe', 'Duatepe' de gemilerimizin isimleri" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim