Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan’a dostluk ziyareti gerçekleştirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki ziyarette, karşılıklı ticaretin arttırılması için yapılabilecekler konuşuldu, atılabilecek adımlar gözden geçirildi. Bu kapsamda Midilli ve Çeşme’de balık festivali düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Türk ve Yunan halklarının yüzyıllara dayanan aynı coğrafyada ortak bir tarihi olduğuna işaret eden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, son yıllarda iki ülke arasında olumlu siyasi gelişmelerin ekonomiye de pozitif yansıdığını kaydetti.

Midilli ve Çeşme’de düzenlenecek “Balık Festivalleri” ile Türk ve Yunan halkları arasında hem dostluğa, hem de ticarete önemli katkı sağlayacaklarını anlatan Kızıltan, “Ege Denizi’nin dostluk denizi olduğunu göstermek için Ege Denizi’nin iki tarafında ortak, ‘Balık Festivali’ düzenleme kararı aldık. Haziran ayında Midilli’de, Temmuz ayında Çeşme’de ‘Balık Festivali’nde Türk ve Yunan su ürünleri sektörü bir araya gelecek” diye konuştu.

Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan’a Su ürünleri sektörünün gelişimine yönelik vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Ziyarete, Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği’nden, Perihan Yurttaşen, Savaş Ulutaş, Osman Yaşar, Devrim Köse ve Hüseyin Gers’te katıldı.

Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan’a, Su ürünleri sektörünün gelişimine yönelik vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Editör: TE Bilişim