Adriyatik Denizi açıklarında yanan feribotta bulunan yolculardan Adnan Uslupat’ın da kısa süre önce kurtarılarak Yunanistan’da bir hastaneye yatırıldığı öğrenildi. Uslupat'ın eşi Berrin Uslupat'ın ise dün akşam kurtarıldığı öğrenildi.Uslupat çiftçi hastanede tedavi altında. Babasına kurtarıldığı haberini veren Adnan Uslupat'ın gemide dehşeti yaşadıklarını anlattığı ifade edildi.

İzmir'de yaşayan Adnan Uslupat’ın yakını Burak Tomaç, kısa süre önce aldıkları haberi hurriyet.com.tr ile paylaştı. Tomaç “Adnan Bey, biraz önce babasına (Abdurrahman Kadri) ulaşmış. Kendisinin de kurtarıldığını, hastaneyeyatırıldığını söylemiş. Eşi Berrin Hanım ise dün akşam kurtarılmış. Vücudunda herhangi bir yara olmadığını ifade etmiş. Ancak çok zor anlar yaşadıklarını, özellikle dün geç büyük bir zorluk yaşadıklarını anlatmış. Kurtarma faaliyetleri için gemilerin yanaşamadığını, kendisini de bir helikopterin kurtardığını anlatmış” şeklinde bilgi verdi. Adnan Uslupat'ın, gemide kurtarılmayı bekleyen kaç yolcu olduğu konusunda bilgisinin olmadığı kaydedildi.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi olan Adnan Uslupat’ın uzun yıllar, İzmir’de çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptığı öğrenildi. Eşi Berrin Uslupat’ın ise inşaat mühendisi olduğu kaydedildi.
Uslupat'ın profesyonel yöneticilik yaptığı öğrenildi.

5 KİŞİ ÖLDÜ
Yunanistan’dan İtalya’ya gitmek isteyen Norman Atlantic isimli feribotta önceki gece yangın çıktı. Gemide 54’ü TC vatandaşı toplam 478 yolcu bulunuyordu. Edinilen bilgilere göre gemide kurtarılmayı bekleyen 60'ı aşkın yolcu ve mürettebat bulunuyor. Feribot faciasında şu ana kadar 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Editör: TE Bilişim