İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzun yıllar hizmet veren ve emekli olduktan sonra Marmaris Bozburun’a yerleşen Süleyman Dırvana 100 yaşındaki teknesi ile Ege kıyılarını gezer ve özellikle askerliğini teğmen olarak yaptığı Seddülbahir’e uğrardı.İleri yaşına rağmen ziyaret ettiği köylülerin hastalıklarına derman olmaya çalışır onlarla uzun sohbetlere katılırdı.
Meşhur bir Osmanlı Ailesi olan Kıbrıslılar’dan olan Süleyman Dırvana yelken sporunun henüz gelişmediği dönemde bu spora gönül veren bir denizci olarak biliniyor. İstanbul Yelken Kulübü'nün kurucusu olan Dırvan, "Seddülbahir" isimli 7.50 m boyundaki yelkenli teknesiyle kıyıları gezerken Bozburun'da kendi yaptığı evde emeklilik günlerini geçiriyordu. İlerlemiş yaşına rağmen bir çok denizcinin bile cesaret edemeyeceği manevraları yapan Prof Dr. Dırvan, denizciler arasında cesurluğuyla da ün yapmıştı.
Bir zamanların en ünlü cerrahları arasında gösterilen Prof.Dr. Dırvana için 7 Haziran Pazartesi günü İstanbul Yelken Klübünde tören yapılacak. Dırvana için daha sonra saat 12.00’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ikinci bir tören düzenlenecek. Süleyman Dırvana daha sonra vasiyeti üzerine Seddülbahir’e götürülerek orada kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

15325

Editör: TE Bilişim