Türk teknesine yunan güvenlik botu tacizi iddiası

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, içinde 3 Türk’ün bulunduğu hız teknesinin, Yunan Sahil Güvenlik botundan ateş açılarak durdurulduğu, ardından çekilerek İstanköy Adası’na götürülmeye çalışıldığı ileri sürüldü.

Tesadüfen bölgede bulunan başka bir teknedeki iki Türk’ün olayı görüntüleyip, ihbarda bulunması üzerine gelen Türk Sahil Güvenlik botu, Yunan ekiplerini tacizine uğrayan tekneyi kurtardı. Yunan sahil Güvenlik ekiplerinin, geçen Parşembe günü saat 19.00 sıralarında, Bodrum’un Akyarlar Mevkii açıklarında, Türk karasularında hareket halinde olan içinde 3 Türk’ün bulunduğu bir hız teknesini, 3-4 dakika kadar kovadıktan sonra, uyarı anonsu yapıp, arkasından 7-8 el arkasından ateş ederek durdurduğu ileri sürüldü. Y

unan Sahil Güvenlik botunun yedeğine alarak İstanköy Adası’na götürmeye çalıştığı hız teknesi, tesedüfen bölgede belgesel çekimi için bulunan başka bir yelkenli teknedeki Devlet Tiyatroları sanatçısı 60 yaşındaki Levent Çelmen ile kaptan arkadaşı, 62 yaşındaki Recep Okay’ın ihbarı üzerine gelen Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarılıp, Turgutreis’e çekildi. Olay, Çelmen ve Okay, tarafından kamera ile görüntülendi. Aksiyon filmlerini aratmayacak görüntüleri Türk sahil Güvenlik ekiplerine teslim eden ikili, tanık olarak verdikleri ifadelerinde olayı en ince detayına kadar anlattı. Ege’nin barış denizi olması gerektiğini belirten Bodrum’da yaşayan Çelmen, şöyle dedi:

"Türkiye Kıyılarını Tanıtma Projesi kapsamında İzmir’den çıktığımız ’Kemalbey 3’ isimli, 15 metrelik yelkenli tekne ile çekim yaparken güpe gündüz bu olaya tanık olduk. Bu olay Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizlerin ne kadar arttığının canlı örneği oldu. Böyle bir olaya kayıtsız kalamazdık. Hemen görüntüleyip, durumu sahil Güvenliğe ihbar ettik."

Yunan Sahil Güvenlik botunun tacizine uğrayan teknedeki 3 Türk’ün ise işlemlerinin ardından İstanbul’a döndükleri belirtildi. Geçen 14 Nisan’da da Yunan sahil Güvelik ekiplerinin insan kaçaklığı yaptığı şüphesiyle ateş açtığı hız teknesinin Türk kaptanı 29 yaşındaki Mustafa Ateş ölmüştü. 1 Yunan botu, 3 hafta önce de Türk karasularındaki Çatal Ada yakınlarında, yine ateş ederek durdurdukları 4 Türk balıkçıyı, götürüp, tutuklamıştı.

Türk teknesine yunan botu tacizi

Türk teknesine yunan botu tacizi

Türk teknesine yunan botu tacizi

Editör: TE Bilişim