SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; İstanbul Merkezli VGB Denizcilik'e aşit olan 163 metre uzunluğundaki Kimyasal/Ürün Tankeri Halit Bey; Kanada'daki St. Lawrence nehrinde seyir esnasında iken bildirildiğine göre dümen arızası nedeniyle karaya oturdu. Kaza, Pazartesi sabahı erken saatlerde yerel saatle 04:00 sularında meydana geldi. 

Gübre yapımında kullanılan üre yükü bulunan tankerin karaya oturması, yükün denize sızması halinde  toksik kirlilik olabileceği yönünde endişelere yol açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kanada Sahil Güvenlik Sözcüsü Michel Plamondon; kaza nedenini "dümen arızası" olarak açıkladı. 

İlk belirlemelere göre denize herhangi bir sızıntının mevcut olmadığı bildirildi. 

Marşal Adaları bayrağı taşıyan geminin yeniden yüzdürülebilmesi için iki römorkör yardım etti.  Sular ssat 14:30 civarında yüksekşince gemi de yüzdü.

 
Kazaya evinin penceresinden tanıklık eden bir kadın, kaza olduğu saatlerde nehirde suların çok karışık olduğunu söyledi. Kadın, "çok dalga vardı" şeklinde gördüklerini anlattı. 
 
Tekrar yüzdürüldükten sonra gemi kendi imkanlarıyla ve römorkörler eşliğinde Trois-Rivieres bölgesine doğru yoluna devam etti. 
 
 
 

 

Editör: TE Bilişim