Türk Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) ilk kez katıldığı Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı’ndan Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptı.

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yerini alan Türk Su Ürünleri Sektörü’nün, tanıtım elçisi Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), bu yıl 6.sı düzenlenen ve Türkmenistan'ın Aşkabat şehrinde 10-12 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenen Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na ilk kez katıldı.

Açılış törenine Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Adnan Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Aşkabat Büyükelçisi Sayın Şevki Mütevellioğlu ile Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov'un katıldığı fuar boyunca, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, ülkemiz su ürünlerini tanıttı.

Aşkabat'taki Sergi Köşkü'nde gerçekleştirilen fuara, Türkmenistan Hükümeti'nden yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi. STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, tüm gıda gruplarında Türk firmalarının pazarda hakimiyetinin olmasının memnuniyetle karşılandığını belirterek, “Türkmenistan geleneğine göre eskiden perşembe günü balık yeme günleriymiş. Biz de bu geleneği canlandırmak istiyoruz" dedi. Melih İşliel konuşmasının devamında, Türkmenistan’a 2013 yılında 168 bin dolar seviyelerinde olan su ürünleri ihracatının 2014 yılında 387 bin doları bulduğunu ve 2015 yılında da ihracatın artarak devam edeceğini umduğunu belirtti.

Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel ile Ege İhracatçı Birlikleri'nden şube müdürü Tahir Kanlıkuyu ve uzman yardımcısı Neslihan Ersan bulundu.

Editör: TE Bilişim