Avrupa Birliği’nin TR0702.26 proje no’lu Safer seas: Upgrading of Turkish Coastal Radio Twinning Light projesi kapanış toplantısı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Anadolu Hisarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Törene, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nü temsilen Genel Müdür Yardımcısı H. Gani AYGÜN, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Acar DOĞAN, Genel Müdür Yardımcısı Vedat ÇAKIROĞLU, Alman Federal Ulaştırma Bakanlığı adına bu projede yer alan Proje Lideri Dirk SCHWARDMANN ve Proje Koordinatörü Gerd KARCHELL, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin ŞEVLİ ve projede yer alan KEGM çalışanları ile AB Delegasyonu’ndan çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan KEGM Genel Müdür Yardımcısı  H. Gani AYGÜN:

"Söz konusu proje ile Kuruluşumuzun ana hizmetlerinde yer alan arama kurtarma ve acil müdahale, telsiz haberleşmesi, AIS-otomatik tanımlama sistemi, seyir yardımcıları, VTS ve pilotaj hizmetleri ile bunun yanında denizcilik İngilizcesi, deniz kirliliği ve önlenmesi üzerine hukuki düzenlemelere ilişkin konularda uzman kişilerden eğitimler alınmış olup, karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşımı sağlanmıştır." dedi.

KEGM'den yaklaşık 260 personelin söz konusu eğitimlerden faydalandığını belirten AYGÜN; "6 aylık bir sürede gerçekleştirilen eğitimler dünya ticaretinde büyük öneme sahip denizcilik alanında kaliteyi yükseltme, bilgileri güncelleme ve gelişim açısından her iki tarafa da katkı sağladığını vurgulayarak, ''Almanya’da Kuruluşumuzla benzer hizmetleri veren Kamu Kurumları yerinde ziyaret edilerek çalışma şekilleri, verilen hizmetlerin içeriği, organizasyon ve bütçe yapıları konularında karşılıklı bilgi alışverişi sağlanmıştır." dedi.

KEGM Genel Müdür Yardımcısı Gani AYGÜN, Twinning Light projesi ile Kuruluşun verdiği hizmetlere büyük katkı sağlayan, eğitimlerin ve ziyaretlerin gerçekleşmesine yardımcı olan AB Delegasyonu, AB Genel Sekreterliğine ve CFCU-Merkezi Finans İhale Birimi yetkililerine teşekkür etti.

Alman proje lideri Dirk SCHWARDMANN ve Proje Koordinatörü Gerd KARCHELL’ın genel değerlendirme konuşmalarının ardından karışıklı olarak plaketler takdim edildi.

Editör: TE Bilişim