Türk P&I Sigorta ve Xone Superyacht’tan Yatlara Yönelik Farkındalık ve Bilgilendirme İçin İş Birliği

Su Araçları Sorumluluk Sigortası alanında hizmet veren Türk P&I Sigorta ile Yat Yönetimi ve Eğitimleri konusularında faaliyet gösteren Xone Superyacht, denizlerde emniyeti artırmak üzere farkındalık sağlamak amacı ile yaratıcı bir proje ile bir araya geldi.

Türk P&I Sigorta “Önce insan hayatı” diyerek, yürüttüğü toplumsal bilinçlendirme projelerinden bir yenisini hayata geçiriyor.  Yatlarda, Denizde Emniyet konulu videoların ilki bugün Youtube kanalında yayına açıldı. Türk P&I Sigorta,  hayati önlemlere dikkat çeken videoların geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor..

Proje çatısı altında yatlarda emniyet, bakım, onarım, yönetim ve işletme, personel eğitim vb birçok konuyu ele alan video serileri kendi Youtube kanallarında yayınlanacak.

Videoların ilk serisi olan “Denizde Emniyet” konulu üç adet video yayını ile hayata geçen projede denizdeyken sizi ve teknenizi alt edebilecek tehlikeleri anlamanın hayatta kalmanın önemli bir parçası olduğu, tekne, ekipmanlar, mürettebat ve emniyet sistemleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmanın hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.

Projenin ilk videoları yatlarda en çok uygulanan talimleri, Denize Adam Düştü, Gemi Terk ve Yangın talimlerini aktarıyor. Videolar, teknede yapılması gereken talimler, teorik ve uygulama anlamında geniş bilgi sunuyor. Ülkemizde Su Araçları Sorumluluk Sigortası alanında uluslararası standartlarda hizmet veren ve yaklaşık 2.200 sigortalı deniz aracını portföyünde bulunduran Türk P&I Sigorta çeşitli projelerle bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor. “Önce insan hayatı” diyen Türk P&I, kaza gerçekleşmeden önlemler alınması yönünde yürüttüğü toplumsal çalışmalar ve bilinçlendirme projeleri ile hayati önlemlere dikkat çekiyor. Xone Superyacht, bir yat yönetim platformu olarak özel ve ticari yatların tüm teknik, finansal, personel yönetimi ve raporlamasını tek çatı altında sunuyor.

Editör: TE Bilişim