Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Sarıkavak Mahallesinde ikamet eden Aysel Önge Arıcıoğlu, 11 aydır Somali korsanları tarafından kaçırılan eşi Mustafa Arıcıoğlu’nu arıyor.

Arıcıoğlu ailesine Gülnar Kaymakamı Adnan Daldal sahip çıkarak devletin sıcak yüzünü gösterdi.


Eşinin Somali korsanları tarafından kaçırıldığını belirten Aysel Önge Arıcıoğlu; “Eşim Mustafa Arıcıoğlu, 2010 yılında Yunanistan bayraklı OLIPS-G MALTA bandıralı Yunanistan gemisinde makineci olarak çalışıyordu. Hindistan’a giderken Somali korsanları tarafından kaçırılan 3 Türk ve 15 Gürcünün arasındaydı. Eşimden 11 aydır haber yok. En son gemi kaptanının eşi ile görüştüm sağ olduklarını ve dayak yiyerek işkence gördüklerini, eşlerini 15 milyon dolar karşılığında serbest bırakacaklarını bize aktardı." dedi.

Arıcıoğlu, "Oğullarım Berke (6) ve Arda (7 aylık) babalarından haber bekliyor. Küçük Ardanın doğduğundan bile habersiz. Eşim sefere çıktığında yedi aylık olan Arda’ya 1 aylık hamileydim. 11 aydır eşimi görmüyor ve bir haber alamıyoruz. Ne eşim çocuğumuzu ne de oğlum babasını görebildi. 11 aydır mağduruz ve devletimizden bir haber bekliyoruz. 11 aydır kayın validemin yanında yaşıyoruz. Devletimizin şefkatli eline muhtacız. Kocam öldü mü sağ mı hiç olmazsa haberini istiyoruz. Devlet büyüklerimizin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Daldal ise durumu valiye ileteceklerini belirterek, "Aileye maddi ve manevi yardımcı olacağız. Devlet olarak yanlarındayız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim