Turk Loydu, MLC 2006 Kapsamında İlk Gemiadamı İşe Alım ve Yerleştirme Servis Sağlayıcısı Sertifikasını Yayınladı

Turk Loydu, İstanbul merkezli gemiadamı işe alım ve yerleştirme kuruluşu Lucent Denizcilik A.Ş.’yi Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC 2006) kapsamında servis sağlayıcı olarak onaylayarak sertifikalandırdı.

Bu sertifika ile Lucent Denizcilik A.Ş’nin, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO’nun 2006 yılında benimsediği ve gemiadamlarının emniyetini ve haklarını korumayı amaçladığı MLC 2006 Sözleşmesinin

Madde 1.4 - İşe Alım ve Yerleştirme başlığında belirtilen kurallarına uyum sağladığı teyit edilmiş oldu.

MLC 2006 Sözleşmesine göre, Türkiye gibi henüz MLC 2006 sözleşmesine taraf olmamış bir ülkede bulunan ve gemiadamı işe alma ve yerleştirme servisi sağlayan bir kuruluştan faydalanmak isteyen gemi sahipleri, servis sağlayıcılarının MLC sözleşmesinde belirlenen kurallara uyumlu olarak çalıştığından emin olmaları gerekiyor. Aynı zamanda, işletmelerin daha profesyonel ve yüksek kaliteli servis sağlayıcılar ile çalışma arayışı, küresel gemiadamı piyasası için üçüncü taraf sertifikasyon ihtiyacını artırmıştır.

Türk Loydu, gemi sahipleri ve gemiadamı işe alım ve yerleştirme servis sağlayıcılarının MLC 2006 Sözleşmesine uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla yeni bir sertifikasyon standardı ve onay prosedürü geliştirmiştir. Lucent Denizcilik A.Ş. bu yeni sertifikasyon standardı uyarınca onaylanan ve sertifika almaya hak kazanan ilk kuruluş oldu.

Lucent Denizcilik’e sertifikası, Türk Loydu Merkez Ofisi’nde düzenlenen özel bir tören ile Türk Loydu Genel Müdürü Mehmet Çağlarca tarafından teslim edildi. Lucent Denizcilik adına sertifikalarını teslim alan Timur Makzume, memnuniyetini dile getirdi. İlk kez bir gemiadamı işe alım ve yerleştirme kuruluşunu sertifikalandırması, Türk Loydu’nun kalite uygunluk değerlendirme hizmetleri kapsamında sürekli büyüdüğünü işaret etmektedir.

Türk Loydu Genel Müdürü Mehmet Çağlarca Türk Loydu olarak görevlerinin denizcilik sektörünün büyümesini ve gelişmesini desteklemek olduğunu belirterek, ISO 9001, 14000 ve OHSAS 18001 sistemlerinden gemiadamı işe alım ve yerleştirme kuruluşlarının sertifikalandırılmalarına kadar yeni standartların geliştirilmesi ve sektör için daha güvenli ve daha güçlü bir gelecek sağlamak için yeni araçlar sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Lucent Denizcilik’ten Timur Makzume ise; Türkiye’de denizcilik sektöründe yeni bir iş alanına girdiklerinden dolayı çok heyecanlı olduklarını belirterek; Türk gemiadamlarının tüm dünyaya tanıtımı için katkı sağladıklarını bilmek, bir işte başarılı olmaktan daha teşvik edici olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim