Türk Loydu'ndan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarına bilgilendirme eğitimi

Türk Loydu, Yetki Devri Protokolü kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarına ISO 9001:2008 Kalite-ISO 14001:2004 Çevre-OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Eğitimleri gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da bir temsilcinin de katılım sağladığı eğitimler, Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi Sistem Belgelendirme Birim Başkanı H. Uğur AYKAÇ tarafından verildi. Eğitimler kapsamında ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 standartları ile entegre yönetim sistemi uygulamalarının tersanelerde ve gemi geri dönüşüm tesislerinde etkin uygulanabilmesine yönelik yaklaşımlar ve Bakanlıklar tarafından yapılacak denetimler için faydalı olabilecek unsurlar konusunda bilgiler paylaşıldı.

Resim

Ayrıca, uygulamaları çok yakında başlayacak olan AB Gemi Geri Dönüşüm Yasası kapsamında AB tarafından denetlenecek olan gemi geri dönüşüm tesisleri için yönetim sistemlerinin etkin uygulanması için esaslar üzerinde duruldu. Eğitimlerin saha uygulamaları, entegre yönetim sistemi çalışmalarının tesislerdeki uygulamalarını incelemek amacıyla Sanmar Tersanesi ve Dörtel Gemi Söküm tesislerinde yapıldı. Saha uygulamaları esnasında entegre yönetim sistemlerinin kuruluşlardan beklentileri ve tesislerde bu beklentilere yönelik yapılan çalışmalar gözden geçirildi.

Ayrıca uzman Türk Loydu personeli tarafından yangın emniyeti ve periyodik kontroller konularında detaylı açıklamalar da bulunularak, UDHB’nin mevzuat çalışmalarında ve denetimlerinde yaralanabileceği temel bilgiler üzerinde duruldu.

Resim

Editör: TE Bilişim