Türk Loydu, Yük Güvenliği Eğitimi Düzenledi
Türk Loydu; ADR ve IMDG Kod kapsamında, Türkiye’de kara ve deniz yolu taşımacılığına ilişkin teknik uygulamaları içeren “Kara ve Deniz Taşımacılığında Yük Güvenliği; Güvenli İstifleme ve Bağlama Hesapları Eğitimi” düzenledi.
Türk Loydu’nun Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki merkezinde 3 gün boyunca süren eğitimde; lojistik, kara ve deniz yolu taşımacılığı, sigortacılık, gözetim ve liman hizmetleri dahil olmak üzere ulaştırma sektörünün farklı alanlarından katılım oldu. Kara ve Deniz yolu taşımacılığında yayınlanmış olan ulusal ve uluslararası düzenlemeler gereği, taşınan yükleri, yük taşıma birimlerini, taşıma yapılan araçları ve bu yükleri elleçleyen kişileri korumak amacıyla yüklerin uygun şekilde yüklenmesi, güvenli istif edilmesi ve bağlanması gerekmektedir.
Türk Loydu’nun düzenlediği bu eğitim ile bu gereklilikleri karşılaması beklenen personelin farkındalıklarını, operasyon beceri ve yetkinliklerini artırmak hedeflenmektedir. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu tarafından verildi.

Cem Melikoğlu, sertifika teslim töreni sırasında verdiği mesajda; “Taşınan yüklerin, hasarsız olarak, planlanan zamanda, hedeflenen noktaya taşınmasının lojistiğin en önemli unsurları arasında yer aldığını ve bu konulardaki eksiklikler nedeniyle, maalesef çok sayıda kazanın yaşandığını ve bu kazalar sonucunda ciddi mal kayıpları ve daha da önemlisi can kayıpları yaşandığını belirterek, Türk Loydu’nun taşımacılık ve lojistik sektörüne destek olmak adına, karayolu ve denizyolu ile tehlikeli madde taşımacılığı eğitimleri (ADR, IMDG, RID, TMGD) dahil olmak üzere pek çok alanda eğitim verdiğini” hatırlattı.

Türk Loydu eğitim takvimi çerçevesinde sürekli olarak düzenleneceği belirtilen “Kara ve Deniz Taşımacılığında Yük Güvenliği; Güvenli İstifleme ve Bağlama Hesapları Eğitimi” hakkında daha detaylı bilgi, Türk Loydu web sitesi veya Türk Loydu Dış Eğitim Hizmetleri Birimi’nden alınabilir.
Türk Loydu Hakkında Türk Loydu;
1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin katkıları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi kuruluşların katılımıyla kurulmuş klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetlerini sağlayan “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” dur.
Editör: TE Bilişim